Μεγάλο ήταν το ιατρικό ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η «Ημέρα Σύμπλοκων Επεμβάσεων στα Στεφανιαία Αγγεία», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Ειδικότερα, οι  Επεμβατικοί Καρδιολόγοι Γιώργος Σιδέρης MD, Msc, PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Georges Pompidou (Παρίσι) και Νίκος Μαγκούτης MD, Msc, PhD, Επιστημονικά Υπεύθυνος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, τ. Επιμελητής Centre Chirurgical Marie Lannelongue (Παρίσι), με κοινή επαγγελματική πορεία ετών, συνεργάστηκαν για ακόμη μία φορά πάνω σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιστατικά, τα οποία στη συνέχεια παρουσίασαν σε ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Οι σύμπλοκες επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ασθενείς, που ανήκουν σε ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου, ηλικίας μεταξύ 70 – 80 ετών, όλοι με  ιδιαίτερα βεβαρημένα ιατρικά ιστορικά και παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, καπνιστές, με δυσλιπιδαιμία. Η σοβαρότητα των περιστατικών και η τεχνική δυσκολία απαιτούσαν τη συνεργασία τουλάχιστον δύο επεμβατικών καρδιολόγων, ειδικά εκπαιδευμένων και με αντίστοιχη εμπειρία και αντιμετωπίστηκαν με σύγχρονες, καινοτόμες τεχνικές, πρωτοπόρες  στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας.

Το ίδιο απόγευμα, οι δύο ιατροί παρουσίασαν βήμα βήμα,  την πορεία των αυξημένης δυσκολίας επεμβάσεων, σε ένα εξειδικευμένο κοινό, αποτελούμενο από ιατρούς, κατά το πλείστον καρδιολόγους, θωρακοχειρουργούς και καρδιοχειρουργούς, καθώς και σε επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, νοσηλευτές, τεχνολόγους ακτινολόγους από τα Αιμοδυναμικά εργαστήρια της ευρύτερης περιοχής.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Απόστολος Κομνός, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και παραβρισκόμενους, ανέφερε «Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενήσαμε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από το Παρίσι το διακεκριμένο Λαρισαίο επιστήμονα Γιώργο Σιδέρη, ο οποίος έχει μία σταθερή συνεργασία και μία αμοιβαία σχέση σεβασμού με τον δικό μας, Νίκο Μαγκούτη. Μαζί, οι δύο αυτοί επεμβατικοί καρδιολόγοι αποτελούν ένα σπουδαίο δίδυμο που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις  δυσκολότερες επεμβάσεις στα αγγεία και είναι τιμή μας, που τους έχουμε μαζί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω