Ημέρα μνήμης και τιμής ήταν η σημερινή για τους αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον, καθώς η η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος Πεσόντων Αστυνομικών, στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτέμιου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

«Το επάγγελμα του αστυνομικού εγκυμονεί κινδύνους και περιλαμβάνει δύσκολα διαχειρίσιμες συνθήκες, μιας και σε κλάσματα του δευτερολέπτου παίζεται η ζωή του κορώνα – γράμματα» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος κ. Θωμάς Καρανάσιος.

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας είπε μεταξύ άλλων πως «το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο και δεν είμαστε για σκοτονώμαστε, αλλά για να είμαστε όρθιοι, ζωντανοί και να προασπίζουμε τον συμπολίτη μας, την κοινωνία μας.

Δείτε το βίντεο:

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η μνήμη του θανόντα στο καθήκον, Συνοριακού Φύλακα Καρυούδη Δημήτριου. Ο Συνοριακός Φύλακας Δημήτριος Καρυούδης γεννήθηκε το 1971 στην Λάρισα και υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων Λάρισας.

Τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στις 9 Οκτωβρίου 2006 και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του στις 25 Οκτωβρίου 2006. Παραδόθηκε τιμητική πλακέτα στον αδελφό του.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις και φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω