Νέα μεγάλη καταστροφή υπέστη ο πρωτογενής τομέας στην επαρχία Φαρσάλων από ακραία καιρικά φαινόμενα την Κυριακή, 29 Μαΐου.

Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές σε περίπου 7.500 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με επίκεντρο τα χωριά Άγιος Γεώργιος, Σταυρός, Μικρό και Μεγάλο Ευϋδριο και Βασιλί.

Οι καλλιέργειες που κυρίως επλήγησαν είναι σιτηρά, ψυχανθή, όσπρια, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα και καλαμπόκι.

Ήδη ο δήμος Φαρσάλων έχει προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας σε αναγγελία ζημίας στον ΕΛΓΑ, ενώ σήμερα ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γούσιας μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και φορείς, πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα στην αυτοψία συμμετείχαν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, οι επόπτες Λάρισας στον ΕΛΓΑ κ.κ. Γιώργος Σαμαράς και Κώστας Τσιάμπας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπίλης, εκ μέρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ο Προϊστάμενος κ. ΠαναγιώτηςΚαλφούτζος και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος κ. Δημήτρης Σταυρίδης, ο Πρόεδρος ΘΕΣΤΟκ. Χρήστος Σουλιώτης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου κ. Φώτης Γρίβας, Σταυρού κ. Μιχάλης Στάικος, Ευϋδρίου κ. Νίκος Γούσιος, Κατωχωρίουκ. Βασίλης Βασιλόπουλος και Βασιλί κ. Γιώργος Μπόγκας και ο εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΝΛκ. Σωκράτης Αλειφτήρας.

Μετά το πέρας της αυτοψίας ο αντδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά, η επαρχίας μας βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων καταστροφών στον αγροτικό τομέα. Είναι η περιοχή που ήδη έχει χτυπηθεί πέρυσι επίσης, αλλά και πρόπερσι από τον «Ιανό».

Έχει ήδη γίνει η αναγγελία από το δήμο Φαρσάλων, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι οφείλουν να «τρέξουν» οι παραγωγοί που καλλιεργούν κριθάρι, βίκο, φακές και σιτάρι, για να δηλώσουν άμεσα τη ζημιά προκειμένου να περάσει ο επιτόπιος έλεγχος του ΕΓΛΑπριν το αλώνισμα.

Ζητάμε τα άμεσα αντανακλαστικά του ΕΛΓΑ και της κυβέρνησης γι’ αυτή την καταστροφή. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω