Από τις 28 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022 το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας με τη συνδρομή γονέων, μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου οργάνωσε την υποδοχή του προγράμματος Erasmus+ «BiodiverCités Européennes: l’évolution continue» (κωδικός δράσης 2020-1-FR01-KA229-080339-3) στη χώρα μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε φιλοξενία μαθητών/-τριών στα σπίτια και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των επαπειλούμενων ειδών και η μελέτη της βιοποικιλότητας των αστικών κέντρων. Μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί από το Λάχτι της Φινλανδίας, το Παρίσι, το Γκραντόρτο της Ιταλίας και τη Λάρισα παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου τις εργασίες των μαθητών/-τριών και διεξήγαγαν αθλητικές δραστηριότητες (σκυταλοδρομία) παραπλεύρως του Πηνειού ποταμού, αναγνωρίζοντας την τεράστια αξία του πρασίνου στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών στις πόλεις.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στα Μετέωρα (Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου και Ι.Μ. Ρουσσάνου) και στο “Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων” όπου οι μαθητές/-τριες με ειδικά γυαλιά παρακολούθησαν τις υπέροχες 3D εκπαιδευτικές αφηγήσεις σχετικά με την γεωλογική και φυσική ιστορία των Μετεώρων και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν εκπαιδευτικές περιηγήσεις την πόλη μας, στα Ιστορικά και Αρχαιολογικά της μνημεία, στον Πηνειό, ενώ σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου της Λάρισας πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο Πάρκο των Χρωμάτων “Χατζηχαλάρ” με την παρουσία της Διευθύντριας-Γεωπόνου κ. Αγγελικής Παπαδοπούλου και του Υπεύθυνου για τα προγράμματα Erasmus Περιβαλλοντολόγου κ. Χρήστου Μανούσιου. Ειδικός προσκεκλημένος στη δράση ήταν ο Υπεύθυνος του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, ο οποίος παρουσίασε έναν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αντιμετώπισης της ρύπανσης που προκαλείται από τις ακαθαρσίες των κορακοειδών στις πλατείες της πόλης μας. Το ειδικά εκπαιδευμένο γεράκι, η “Χαρούλα” με τις πτήσεις του και κατόπιν των εντολών του εκπαιδευτή κ.Χριστοδούλου έδιωξε σμήνος κορακοειδών εντυπωσιάζοντας τους μαθητές.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η ομάδα του προγράμματος Erasmus+ επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το αρχαιολογικό μουσείο, το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και την παραλία του Πλαταμώνα, ενώ την Παρασκευή 1η Απριλίου οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο μας και υλοποίησαν δημιουργικές δραστηριότητες από κοινού χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

Αφού θυμίσουμε ότι το σχολείο μας συμμετείχε στις συναντήσεις που έγιναν στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Φινλανδία, ο κύκλος του προγράμματος «BiodiverCités Européennes: l’évolution continue» θα κλείσει στις Βρυξέλλες από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2022, με την τελική συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων σχολείων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω