Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας σε συνέχεια των νέων μέτρων που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του για τους τρόπους λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και εξυπηρέτησης των πελατών όπου θα ισχύουν τα εξής:

Όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου είναι ανοιχτά και θα εξυπηρετούν με 2 τρόπους:
• με Click in Shop (ραντεβού και πραγματοποίηση αγορών εντός καταστήματος)
• και με Click Away (προ-αγορά με τηλεφωνική παραγγελία & πληρωμή/παραλαβή στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος)
Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κάβες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) εξακολουθούν να λειτουργούν με τις ισχύουσες προϋποθέσεις ασφάλειας.
Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
Αναφορικά με τα μέτρα που απαιτούνται εκ μέρους των συναδέλφων επαγγελματιών, παραθέτουμε τα όσα πρέπει να φροντίσουν με υπευθυνότητα για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και της αγοράς:
– Όλο το προσωπικό, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι να φέρουν μάσκα ατομικής προστασίας
-Μέσα στο κατάστημα να είναι τοποθετημένα αντισηπτικά διαλύματα για χρήση από το προσωπικό αλλά και τους καταναλωτές
-Οι καταναλωτές που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα να ΜΗΝ υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο που ισχύει (1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση)
-Να διατηρείται λίστα με τα ραντεβού για αγορές με click away & για αγορές με click in shop
-Να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κάποιον χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού
-Οι πελάτες που παραλαμβάνουν έξω από το κατάστημα (click away) να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις χωρίς να συνωστίζονται και να έχουν απαραιτήτως κλεισμένο ραντεβού

 

Το ωράριο των καταστημάτων καθορίζεται βάση των νέων δεδομένων ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:30 – 14:00 και 17:30 – 20:30
ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ: 08:30 – 14:00
ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ
Θερμή παράκληση του Συλλόγου μας προς τους εμπόρους αλλά και τους πολίτες, να τηρούνται πιστά και ευλαβικά όλα τα μέτρα που έχουν οριστεί. ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου.
Οι επιχειρηματίες και οι έμποροι της Καρδίτσας, ενωμένοι και πλήρως συνεπείς στις οδηγίες τήρησης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τις ανάγκες της αγοράς και για άλλη μια φορά να σταθούν με αξιοπρέπεια, παρά τις πολλές αντιξοότητες, στο ύψος των περιστάσεων.

 

Από το

Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω