Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση και η κοπή πίτας της κομματικής οργάνωσης Γιάννουλης του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Τ. Τσαπλές μέλος της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων επισήμανε:

Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ και την συναίνεση των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είναι μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στους πολέμους στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και αλλού, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με αποστολή όπλων, διευκολύνσεων από στρατιωτικές βάσεις και με αποστολή στρατευμάτων και πολεμικών μέσων, όπως με τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και την διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας, με στόχο τη συμμετοχή της ελληνικής πλουτοκρατίας, στο πλιάτσικο που γίνεται με εγκλήματα σε βάρος λαών.

Oι τραγικές συνέπειες των πλημμυρών,οπου 5 μήνες μετά, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει σε πολλούς πληγέντες ούτε τις αποζημιώσεις-ψίχουλα, που δεν καλύπτουν τις ζημιές, που είναι πολύ μεγαλύτερες, ούτε αποκαταστάσεις πολλών υποδομών, πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν έργα αντιπλλημυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας, ούτε για την αντιπυρική και αντισεισμική, όπως και πριν. Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όταν μιλούν για “ανασυγκρότηση” της Θεσσαλίας, εννοούν κάποια έργα χαμηλού κόστους, το μοίρασμα σε μεγάλες κατασκευαστικές, νέων πακέτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού που θα χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες και οι αγρότες, προώθηση σχεδίων για αλλαγές στη χρήση γης.

Η τεράστια ακρίβεια, το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, η φοροληστεία του λαού και οι φοροαπαλαγές του κεφαλαίου, οι πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών, η υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, του νερού, τα εγκλήματα σαν αυτό στα Τέμπη, η διοχέτευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, τεράστιων ποσών που αρπάζουν από το λαό, γενικότερα οι αντιλαικές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφέρειας & δήμων.

Τέλος τόνισε ότι, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επέβαλαν την βαριά έμμεση φορολογία στα καύσιμα, που φτάνει 60% της τιμής τους, που καταλήγει και πάλι στην ενίσχυση των μονοπωλίων. Αν δεν υπήρχαν οι κρατικοί φόροι και δεν έπρεπε να διασφαλιστεί το κέρδος των εισαγωγών, των ομίλων διύλισης και της χονδρικής εμπορίας, οι τιμές θα ήταν στο 1/3 των σημερινών. Ζούμε σε μια εποχή, μεγάλων και τραγικών αντιφάσεων στη χώρα μας και διεθνώς. Από τη μια, σήμερα παράγεται τεράστιος πλούτος, χάρη στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής, γεννούν μεγάλες δυνατότητες να καλύπτονται όλες οι κοινωνικές ανάγκες, χωρίς να είναι εμπόρευμα.

Αυξάνονται η φτώχεια, η ανεργία, η ταξική εκμετάλλευση, οι καταστροφές και οι θάνατοι από φυσικά φαινόμενα και διάφορους ιούς, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι τραγικές συνέπειές τους και από την άλλη συγκεντρώνεται τεράστιος πλούτος και μέσα παραγωγής στα χέρια μιας μειοψηφίας καπιταλιστών.

Όλα αυτά δεν είναι αποτελέσματα λαθών, αλλά του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, που γίνεται όλο και πιο βάρβαρο για τους ανθρώπους του μόχθου, για να

μεγαλώνουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Το 2022 500 μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας έβγαλαν 25,1 δις. ευρώ κέρδη.

Η πείρα μας δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη και πολιτική, ούτε σε εθνικό, ούτε σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο του καπιταλισμού, όσες κυβερνήσεις, όσες περιφερειακές και δημοτικές αρχές κι αν αλλάξουν. Χρειάζεται αντροπή του άδικου συστήματος και οικοδόμηση μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής.

Απέναντι σ’ αυτή την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, δεν μπορεί να είναι λύση η στήριξη της Ν.Δ, ο εκφυλισμένος ΣΥΡΙΖΑ, τα κομμάτια του που έφυγαν, για να στήσουν νέα αναχώματα εγκλωβισμού λαικών δυνάμεων στο σύστημα, ούτε το ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα φασιστικά μορφώματα, αλλά μόνο το ΚΚΕ. Ακόμα και προσωρινές λύσεις, δεν θα υπάρξουν χωρίς σκληρούς αγώνες, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ, πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των εργατών και της πανελλαδικής απεργίας στις 28/2, των αγροτών που είναι ήδη στους δρόμους, των ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των φοιτητών που είναι κι αυτοί στους δρόμους ενάντια στο Ν/Σ για ιδιωτικά ΑΕΙ, ταυτόχρονα με την λαϊκή αντιπολίτευση που κάνει απέναντι στην κυβέρνηση, την Ε.Ε, στη Βουλή, την Ευρωβουλή, την Περιφέρεια και Δήμους, που υπηρετούν το σύστημα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω