Την αλλαγή του καταστατικού της ΕΛΜΕ ζητούν οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

”Αγαπητές συναδέλφισες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και χρόνια παρατηρούμε τη λήψη αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ με την παρουσία μιας ισχνής μειοψηφίας σαράντα ή πενήντα συναδέλφων. Με ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε αυτή την παρωδία και σας καλέσαμε να δώσετε το παρόν στις Γενικές Συνελεύσεις. Μετά από αυτή την ανακοίνωση μας, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΚΕ έβαλε ως θέμα, την τροποποίηση του καταστατικού στο άρθρο 22, που αφορά την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων, και προτείνει ότι για να υπάρχει απαρτία στην 2η Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να υπάρχει παρουσία του 10% των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών.

Καλωσορίζουμε την ΔΑΚΕ και την ταύτισή της με την δική μας θέση, ότι δηλαδή δεν νομιμοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις με παρουσία σαράντα ή πενήντα μελών. Όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον της για το κύρος των Γενικών Συνελεύσεων. Η πρόταση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι όμως μία μεσοβέζικη λύση που δεν νομιμοποιεί τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και δεν στηρίζεται στην νομοθεσία..

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι με πρωτοβουλία της ΔΑΚΕ, συνήλθε Γενική Συνέλευση με παρουσία σαράντα μελών με την οποία αποπέμφθηκε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όπως επίσης με την δική της συμμετοχή λήφθηκαν αποφάσεις που δεσμεύουν τον κλάδο με την ίδια ισχνή μειοψηφία.

Αν θέλουμε να είμαστε νόμιμοι είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ η συνολική αλλαγή του καταστατικού και εναρμονισμός του με την νομοθεσία (μπείτε στο site της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας https://elmelarisas.blogspot.com/p/blog-page_20.html και δείτε το και θα καταλάβετε πόσο δίκιο έχουμε).

Όσον αφορά την απαρτία των Γενικών συνελεύσεων σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον Ν. 4808/21 άρθρο 85 παράγραφος 2, για να υπάρχει απαρτία και να είναι νόμιμες οι Γενικές συνελεύσεις θα πρέπει:

· στην 1η Γ.Σ. απαιτείται να είναι παρόντα (με φυσική ή εξ αποστάσεως παρουσία) το ένα τρίτο (1/3) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

· στην 2η Γ.Σ. απαιτείται να είναι παρόντα (με φυσική ή εξ αποστάσεως παρουσία) το ένα τέταρτο (1/4) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

· στην 3η Γ.Σ. απαιτείται να είναι παρόντα (με φυσική ή εξ αποστάσεως παρουσία) το ένα πέμπτο (1/5) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. και

· στην Γ.Σ. που θα αποφασίσει την κήρυξη απεργίας απαιτείται η ψήφος (με φυσική ή εξ αποστάσεως παρουσία) από το ένα δεύτερο (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών .

Η απόφαση για την αλλαγή του καταστατικού είναι θέμα ειδικής καταστατικής Γενικής Συνέλευσης και σίγουρα όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να μην γίνει. Εμείς ως παράταξη ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας βάλαμε ως θέμα την συνολική αλλαγή του καταστατικού, για να αποκτήσει η ΕΛΜΕ ένα σύγχρονο καταστατικό, εναρμονισμένο με την κείμενη νομοθεσία, όπως άλλωστε έχουν οι περισσότερες ΕΛΜΕ της χώρας.

Αγαπητές Συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Αν θέλουμε να έχουμε μία ΕΛΜΕ που να λειτουργεί με βάση την νομοθεσία, αν θέλουμε να έχουμε μια ΕΛΜΕ που να μπορεί να διεκδικεί δυναμικά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, αν θέλουμε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι σύννομες, θα πρέπει να διεκδικήσουμε την αλλαγή.

Είναι η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα.

Είναι η ώρα να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος.

Είναι η ώρα της δική σας συμμετοχής στην λήψη των αποφάσεων.

Είναι η ώρα της εφαρμογής της υβριδικής διαδικασίας Γενικών Συνελεύσεων και εκλογών.

Είναι η ώρα να βάλετε στο περιθώριο τις παρατάξεις που λένε ότι νοιάζονται για τα συμφέροντα του κλάδου, ενώ στην πραγματικότητα για το μόνο που νοιάζονται είναι οι καρέκλες που κάθονται.

Είναι η ώρα να εμπιστευτείτε την παράταξη των ΑΔΗΚ, γιατί από την ίδρυσή της είναι σταθερή στις απόψεις της που αφορούν την αξιοπιστία των Γενικών Συνελεύσεων και των αποφάσεων που λαμβάνονται. Τα λέμε εδώ και τέσσερα χρόνια.

Εμείς ως παράταξη θα λάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να το πετύχουμε με την δική σας στήριξη. Θα ζητήσουμε Γενική Συνέλευση με τις δικές σας υπογραφές, όπως προβλέπει το απαρχαιωμένο καταστατικό άρθρο 21, όπου προβλέπεται σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με αίτημα του ενός πέμπτου (1/5) των τακτικών μελών.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω