Επιστρέφουν στo διδακτήριο τους, την ερχόμενη Δευτέρα,  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου Λυκείου Λάρισας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των προβλημάτων που προκάλεσε και ανέδειξε η σεισμική δραστηριότητα τον Μάρτιο του 2020.

Ο Δήμος Λαρισαίων παραδίδει το διδακτήριο ακριβώς στο χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί και ανακοινωθεί.   Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε προγραμματίσει πριν από το καλοκαίρι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του διδακτηρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τις υποδείξεις των αρμόδιων κρατικών φορέων (ΚΤΥΠ ΑΕ). Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων και κατά τη διάρκειά τους αποκαλύφθηκαν περαιτέρω προβλήματα στο κτίριο. Οι επιπλέον εργασίες αποκατάστασης  κρίθηκαν απαραίτητες από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έτσι  χρειάστηκε ένας μήνας επιπλέον για την ολοκλήρωσή τους.

Για την ολοκλήρωση των εργασιών και την αποκατάσταση της κανονικότητας στο 6ο Λύκειο  ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Σούλτης σε δήλωσή του σημειώνει  τα εξής:

«Το διδακτήριο του 6ου Λυκείου παραδίδεται στην κοινότητα του σχολείου πιο ασφαλές από πριν και ακριβώς στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε καθορίσει. Λαμβάνει έτσι τέλος η προσωρινή ταλαιπωρία, ενός μήνα,  που υπέστησαν εκπαιδευτικοί,  μαθητές και γονείς. Θυμίζουμε ότι η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε  αναγκαία όταν ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης από  τον σεισμό του 2020 και αποκαλύφθηκαν περισσότερα προβλήματα απ΄ ότι είχαν αρχικώς εντοπιστεί.  

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν, με επιτυχία το έργο.  Πρώτα απ όλα ευχαριστούμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τους επιβλέποντες του έργου, τον εργολάβο και όλο το προσωπικό του που ολοκλήρωσαν τις εργασίες εντός χρονοδιαγράμματος.

Ευχαριστούμε τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα τον πρύτανη κ. Ζ. Μαμούρη και τον αντιπρύτανη κ. Χαρ.  Μπιλίνη, όπως και τους διευθυντές του 3ου Λυκείου και του 6ου Γυμνασίου για τη βοήθειά τους και την παραχώρηση αιθουσών για την «φιλοξενία» του 6ου Λυκείου για τον μήνα που πέρασε.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του 6ου Λυκείου κ. Νικ. Κουτσαυτίκη, ο οποίος σήκωσε μεγάλο βάρος των προβλημάτων που προέκυψαν. Ηταν παρών, όλο το καλοκαίρι κατά την εξέλιξη των εργασιών και μέχρι και σήμερα  συνεργαζόμενος  αγόγγυστα με όλους.  Πολλές ευχαριστίες επίσης σε καθηγητές,  μαθητές και γονείς για την θετική στάση στη διαχείριση της προσωρινής αναστάτωσης.

Ως δημοτική αρχή λειτουργώντας, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα,  έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την απόλυτη ασφάλεια του διδακτηρίου και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους,  φτάσαμε στην ολοκλήρωση των εργασιών και στην επαναλειτουργία του σχολείου στον χρόνο που είχαμε καθορίσει.».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω