Στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KA1, είκοσι δύο εκπαιδευτικοί τεσσάρων Δημοτικών σχολείων και διοικητικό προσωπικό της ΠΕ Λάρισας συμμετείχαν σε επιμορφωτική δράση από τις22 έως 28 Αυγούστου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Το εγκεκριμένο πρόγραμμα με τον τίτλο«Εφαρμόζοντας Βέλτιστες Πρακτικές»«TEAM_UP»και αριθμό σύμβασης 2019-1–EL01-KA101-061580 χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)και συντονίζεται από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Το πρόγραμμα TEAM_UP(Teaches’  EffortstoAmeliorateMethodsforUpgradedPupils) είναι ένα καινοτόμο σχέδιο της ΑθμιαςΕκπ/σης Λάρισας που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την δημιουργία μιας κοινότητας σχολείων που θα προσφέρει πρωτοποριακές συνεργατικές μεθόδους στην επιμόρφωση και την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Στις επιμορφωτικές δράσεις συμμετείχαν, η Διευθύντρια ΠΕ Λάρισας, κα. Καραγιώργου Αικατερίνη, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα. Χατζημίχου Κωνσταντίνα, οι διευθυντές και  εκπαιδευτικοί των 4ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα και του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η επιμόρφωσή των εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης του σύγχρονου σχολείου, η εκπαίδευσήτους στη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων, η γνωριμία τους με την Ευρώπη και τη λειτουργία άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων.

Οιβασικοίάξονεςανάπτυξηςκαιθεματολογίαςτουπρογράμματοςείναι:  Α) Neuroeducation and Coaching, Β) Τeachers’ Toolkit for the 21st Century Skills-Hands on Approach  καιΓ) Technology and Media in Education.

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid-19 πραγματοποίησε την μετακίνηση των εκπαιδευτικών υιοθετώντας την οδηγία της Ε.Ε. για  greentravel   και ο φορέας υποδοχής έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για   την ασφάλεια των εκπαιδευτικών.

Τα επιμορφωτικά σεμινάριαπεριείχαν θεωρητικό πρακτικό και βιωματικό μέρος δίνοντάς στους συμμετέχοντες δυνατότητες για  νέες προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές πρακτικές όπως: Η μέθοδος Montessori στη διδασκαλία του σήμερα, τα 4Csτης σύγχρονης εκπαίδευσης,ανάπτυξη κριτικής σκέψης, δημιουργικότητα, επικοινωνία,συνεργασία (μελέτη περιπτώσεων, στρατηγικές προσέγγισης, εφαρμογή του μοντέλου των έξι καπέλων σκέψης του Bono, επίλυση προβλημάτων, διαμεσολάβηση και διαχείριση συγκρούσεων, Online εργαλεία συνεργασίας και αξιολόγησης. ΕργαστήριοSTEAMκαι εφαρμογές  για την εικονική πραγματικότητα στην τάξη. Εργαστήρια ένταξης. Εφαρμογές για πρακτικά εργαστήρια διδασκαλίας με βάση το παιχνίδι. Εισαγωγή στη νευροεκπαίδευση και  πρακτικές ασκήσεις για την αντίληψη και την προσοχή.

Αποτέλεσμα των παραπάνω κύκλων μαθημάτων είναι η δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος επιμόρφωσης, όπου τα σχολεία της κοινοπραξίας λειτουργώντας πιλοτικά και πολλαπλασιαστικά (για τα υπόλοιπα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας), θα υλοποιήσουν σειρά επιμορφώσεων  στο πλαίσιο των στόχων του TEAM_UP.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω