Αλλαγή πλεύσης για τον καιρό από σήμερα, καθώς οι ανοιξιάτικες ημέρες σιγά σιγά… μας τελειώνουν και έρχονται βροχές και μπόρες.

Δείτε την καιρική ανάλυση για τις επόμενες ημέρες από τον Λαρισαίο προγνώστη, Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

«Επιδείνωση θα, παρουσιάσει από σήμερα Κυριακή ο καιρός αρχικά στα δυτικά τις πρωινές ώρες, και σταδιακά σε Μακεδονία με τοπικές βροχές, μπόρες και σε Ήπειρο ,Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και δυτική Μακεδονία, καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους.

Μέσα στην ημέρα σταδιακά και μέχρι το βράδυ αργά τμηματικά από τα δυτικά θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας, εκτός από την Κρήτη, και τα νησιώτικα του νότιο ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα όσο θα εισχωρούν στο εσωτερικό της χώρας θα εμφανίζονται πιο εξασθενημένα σε σχέση με τον δυτικό κορμό, εκτός της Πελοπόννησο, ενώ τοπικά έντονα θα είναι σε τμήματα της Θράκης, του Έβρου και κυρίως βορείων ακριτικών της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας .

Την Δευτέρα τα φαινόμενα αρχικά θα επηρεάζουν το σύνολο της χώρας, ενώ τοπικά έντονα θα είναι σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, και νησιωτικών του ανατολικού Αιγαίου.

Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε όλα σχεδόν τα ανατολικά νησιωτικά, με ριπαίους ανέμους και πιθανές, χαλαζοπτώσεις.

Σταδιακά στα ηπειρωτικά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα αρχίσει να γίνεται άστατος με μικρά ή μεγάλα τοπικά ανοίγματα και περιορισμό των φαινομένων σε δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα.

Τα ανοίγματα, μέσα στην ημέρα και κυρίως το μεσημέρι αργά και το απόγευμα, θα είναι μεγάλα στο εσωτερικό κυρίως της χώρας.

Μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού θα σταματήσουν.

Τοπικά πυκνές ομίχλες το βράδυ σε αρκετές περιοχές της χώρας. πιθανώς πυκνές.

Την Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με πυκνές ομίχλες στο εσωτερικό της χώρας, φαινόμενο πάχνης κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, και μέσα στην ημέρα κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις με λίγα τοπικά φαινόμενα σε ηπειρωτικές περιοχές ανατολικά της Πίνδου μόνο, και κυρίως σε ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά του Αιγαίου όπου θα βρέξει εκ νέου ικανοποιητικά.

Όλες τις άνω ημέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σταδιακή πτώση τμηματικά από βορά προς νότο χωρίς ωστόσο να πέσει χαμηλά.

Με λίγα λόγια θα έχουμε απουσία παγετού και ήπιες σχετικά θερμοκρασίες.

Την Κυριακή και την Δευτέρα οι βροχές και οι καταιγίδες θα κατεβάσουν τη υπάρχουσα σκόνη (Λασποβροχες).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά πυκνές (χιονοκαταιγίδες) σε πολύ μεγάλα υψόμετρα της δυτικής χώρας, και Μακεδονίας κυρίως. (Κυριακή και Δευτέρα) .

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στην αναλυτική πρόγνωση, γιατί ως έχουμε πει τα προγνωστικά μοντέλα ελέω σημαντικών διεργασιών και προσεχούς 2ης ΑΣθ (Αιφνίδιας Στρατοσφαιρικής θέρμανσης) μεταβάλλουν τα αποτελέσματα και τους δείκτες σε αρκετά κοντινή χρονική περίοδο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω