Με ιδιαίτερη συγκίνηση και Εθνική υπερηφάνεια τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων τίμησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ΚΑΠΗ, την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που υπήρξε για το Έθνος μας μια μέρα αντίστασης και εθνικής ομοψυχίας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Αργυροπούλου Θωμαή, η οποία επανέφερε μνήμες από τις ηρωικές πράξεις και θυσίες του λαού μας που αποτελούν πρότυπο ενότητας και αλληλεγγύης.

Γεγονότα της εποχής που καθόρισαν τον Ελληνοϊταλικό Αγώνα και επηρέασαν το φρόνημα των Ελλήνων, αναβίωσαν με μεγάλη επιτυχία τα μέλη των ΚΑΠΗ, αφενός μέσα από την αφήγηση της Εποποιίας του 1940 που παρουσίασαν η κ. Παπαχατζή Έφη και η κ. Αργυροπούλου Θωμαή και αφετέρου από τα ποιήματα που απήγγειλαν η κ. Λαζαρίδου Μαρία, ο κ. Χαλκιάς Αθανάσιος και ο κ. Χουλιαρόπουλος Νικόλαος.

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου της Σχολής Καραβάνα, υπό την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, της Διευθύντριας κ. Παπακωστούλη Λένας και της καθηγήτριας μουσικής κ. Γκοτζαμάνη Έλλης, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους με τα επετειακά τραγούδια που ερμήνευσαν, μεταφέροντάς τους νοερά σε στιγμές που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της χώρας.

Επίσης η χορευτική ομάδα του Β΄ΚΑΠΗ παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας κ. Έφης Σούλτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ο προϊστάμενος του τμήματος Υγείας κ. Κυρόπουλος Θεόδωρος, μέλη και προσωπικό των ΚΑΠΗ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η ευγενική χορηγία σε αλμυρά και γλυκά εδέσματα του αρτοποιείου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ. Επίσης η Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας διέθεσε τη μικροφωνική εγκατάσταση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω