Την ημέρα που συμπληρώνονταν 20 χρόνια από την μαύρη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα εμφανίστηκε στο προσκήνιο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Ο Αλ Ζαουάχρι, που φήμες τον ήθελαν να έχει σκοτωθεί σε επιδρομή, αναφέρεται στην έξοδο των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, όχι όμως και στην νίκη των Ταλιμπάν και καλεί σε συσπείρωση τους τζιχαντιστές.

Στις εκδηλώσεις μνήμης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπερασπίστηκε την απόφασή του για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να «εισβάλλουν» σε όλες τις χώρες όπου βρίσκεται η Αλ Κάιντα. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της έρευνας του FBI για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο οποίο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η κυβέρνηση στο Ριάντ ήταν συνεργός στις αιματηρές επιθέσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω