Μετά την επίσκεψη του αγροτικού κλιμακίου της ΚΕ στην περιοχή Φαρσάλων, σήμερα οι κ.Κουρεμπες Φάνης, Καρακώστας Δημήτρης και ο συντονιστής τής ΝΕ Ζωγράφος Βασίλης επισκέφτηκαν τον Τύρναβο και συναντήθηκαν με παραγωγούς και συζήτησαν τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής. Τονίστηκαν Ιδιαίτερα οι χαλαζοπτώσεις , το υψηλό κόστος παραγωγής, η έλλειψη εργατικών χεριών και οι Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, νεκταρινιών και ροδακίνων που γίνεται η συγκομιδή αυτή την εποχή.

Επίσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πλημμελή αντιχαλαζική κάλυψη του ΕΛΓΑ .

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Συνεταιρισμό Αργυροπουλίου συναντήθηκαν Με το Δ Σ και τον πρόεδρο του Α.Σ του Αργυροπουλίου Χατζή Κων/νο και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Συνεταιρισμού και γενικότερα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Οι κ.Κουρεμπές Φάνης και Καρακώστας Δημήτρης ανέπτυξαν τις προτάσεις του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ για τον πρωγενή τομέα και τις αλλαγές που σχεδιάζονται κατά τον πρώτο χρόνο της νέας διακυβέρνησης του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ.

Βασικό στοιχείο των αλλαγών είναι οι αγροτικοί Συνεταιρισμό και οι ομάδες παραγωγών, η μείωση του κόστους παραγωγής, η χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, η ασφάλιση της Αγροτικής παραγωγής και η προώθηση των προϊόντων στις αγορές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω