Μεγάλη απάτη, ύψους 640.000 ευρώ, με θύματα κυρίως φαρμακοποιούς από όλη τη χώρα, αποκαλύφθηκε από έρευνα της Αστυνομίας.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις απάτης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Αρκαδία, Κοζάνη, Αγρίνιο, Αλεξάνδρεια, Ιωάννινα και Γρεβενά. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν 11 Ρομά, εκ των οποίων οι εφτά συνελήφθησαν.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πλήθος καταγγελιών, κυρίως από ιδιοκτήτες φαρμακείων, που είδαν να «αδειάζουν» οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Τα μέλη του κυκλώματος τηλεφωνούσαν στα φαρμακεία, προσποιούμενοι τους εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή των Ενόπλων Δυνάμεων και προχωρούσαν σε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων. Στη συνέχεια, ζητούσαν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τον τραπεζικό λογαριασμό των θυμάτων τους, απέστελλαν μέσω μηνύματος έναν λινκ, το οποίο τα θύματα έπρεπε να ακολουθήσουν, οδηγώντας τους σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό των ιστοσελίδων των τραπεζών, όπου διατηρούσαν τα θύματα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Καταχωρώντας τα θύματα τους προσωπικούς κωδικούς e-banking, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση των τραπεζικών τους λογαριασμών, πραγματοποιώντας μεταφορά χρημάτων σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους διαχειρίζονταν. Στη συνέχεια, τα μετέφεραν τα κλεμμένα χρήματα σε περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς για να χαθούν τα ίχνη τους.

Το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων ταυτοποίησε 11 Ρομά για απάτη, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω