Στον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Ενότητας της Γερμανίας, που συνδιοργανώθηκε από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρέστη ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσκεκλημένος από τον Γερμανό πρέσβη, Ernst Reichel.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον κ. Reichel για την επέτειο των 32 ετών από την επανένωση της χώρας του. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στη συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και στην εξέλιξη του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας. Χαρακτηρίζοντας την ενεργειακή κρίση ως «κοινή πρόκληση για την ανθεκτικότητα των οικονομιών και τη συνοχή των κοινωνιών της Ευρώπης», εστίασαν στην υιοθέτηση, από πλευράς της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, της πρότασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών. Όπως, τόνισαν, χαρακτηριστικά, η ενότητα της ΕΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όσο και για τη διαχείριση κάθε περιφερειακής και παγκόσμιας πρόκλησης.

Ο Χρήστος Κέλλας επεσήμανε στον Γερμανό πρέσβη πως συνιστά ηθική υποχρέωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προασπίσουν το διεθνές δίκαιο απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό και σε κάθε απόπειρα αμφισβήτησης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών του ΟΗΕ. Σημείωσε, δε, πως οι προκλήσεις της Άγκυρας είναι απαράδεκτες και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, καθώς το Βερολίνο δεν την αναγνώρισε τονίζοντας ότι «δεν έχει νομική επίπτωση και δεν δεσμεύει την Ελλάδα».

Οι κύριοι Κέλλας και Reichel συμφώνησαν να διατηρούν επαφή, ώστε να συμβάλλουν στη συνεργασία των δύο χωρών, αντιστοίχως, μέσω της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας και της γερμανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, με τους οποίους αναφέρθηκαν, αντιστοίχως, σε ζητήματα ενίσχυσης της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω