Στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της υγείας τον πολιτών, καθώς και κάθε μορφής εθελοντισμού, κλιμάκιο του Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος βρέθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στη Λάρισα, για παρεμβάσεις σχετικά με τον HIV/AIDS, τις Ηπατίτιδες Β και C και τη Σύφιλη.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι δράσεις:

  1. Δράση/Παρέμβαση με Κινητή Μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., όπου θα πραγματοποιείται δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV, για τις Ηπατίτιδες B και C και για τη Σύφιλη, σε όσους φοιτητές και πολίτες το επιθυμούν, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre & post counselling).
  2. Ενημέρωση του γενικού πληθυσμού (stand, street action) με διανομή ενημερωτικού υλικού του Ε.Ο.Δ.Υ. και προφυλακτικών στα ειδικά διαμορφωμένα stand στο κέντρο της εκάστοτε πόλης.
  3. Ενημερωτική παρέμβαση του φοιτητικού πληθυσμού των Σχολών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό της.

Σκοπός της τελευταίας δράσης ήταν η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AIDS, Σύφιλης και Ηπατιτίδων B και C, καθώς και η προώθηση της συστηματικής και ασφαλούς χρήσης προφυλακτικού.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και διασύνδεση για τη θεραπεία και παρακολούθηση, σε περίπτωση θετικών περιστατικών.

Δείτε σε βίντεο τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου:

https://youtu.be/mw5vf39OgJE

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω