Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “BE-PART” πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ίωνος Δραγούμη 1), ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ανοικτές και Βιώσιμες Πόλεις – Συμπεριληπτικά Συμβούλια Νεολαίας”.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των Τοπικών Αρχών για το Έργο BE-PART, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνητικών δράσεων που διενεργήθηκαν στο πλαίσιό του, αλλά και η παροχή πληροφόρησης σχετικά με τις επικείμενες εκπαιδευτικές δράσεις.

Σκοπός του προγράμματος “BE-PART” είναι η πρόληψη και καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω της ενίσχυσης του διακοινοτικού διαλόγου των νέων σε τοπικό και θεσμικό επίπεδο. Η ενίσχυση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων και η δημιουργία νέων, βάσει των αρχών της συμπερίληψης, αποτελεί στόχο του έργου. Ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο έργο σε δράσεις ερευνητικές, εκπαιδευτικές και πιλοτικές.

Το ευρωπαϊκό έργο BE PART ‘Breaking silos, promoting youth-led intercommunal dialogue against xenophobia at local level’, συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια 2014-2020» (REC PROGRAMME 2014 – 2020) με βασικούς εταίρους την ΕΕΤΑΑ, την Action Aid και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω