Τον καλύτερο τρόπο να επιβεβαιώσουν ότι νοιάζονται για την διαδικτυακή τους ασφάλεια, φαίνεται πως επέλεξαν οι μαθητές & οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καρυάς, -όπως και οι γονείς τους- καθώς είχαν μια μοναδική ευκαιρία, την Τρίτη 02/04/2024 να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εισηγητής της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια πολυμεσικών εφαρμογών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές του Σχολείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Μπιζέλη Βασιλική και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου ενώ επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως Cyber Bullying. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR, ένα νομικό πλαίσιο κανόνων που αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, με ιδιαίτερη αναφορά σε περιπτώσεις διαδικτυακής ή τηλεφωνικής εξαπάτησης και εκβιασμών.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μπιζέλη Βασιλική, ο Σύλλογος των Διδασκόντων, οι μαθητές και οι γονείς ευχαρίστησαν τον κ. Λιόβα για την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωσή τους, σχετικά με την ορθολογική χρήση της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων, επίλυση αποριών, και την προτροπή προς τους μαθητές να συζητούν με τους γονείς τους και να τους εμπιστεύονται για όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και για αυτά που αφορούν στη διαδικτυακή τους ζωή.

Όλο το υλικό της παρουσίασης, καθώς & χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση:

https://www.dropbox.com/sh/5q80dzt1jr2ifb3/AADX0Mkf2ECznubOchVpB3MSa?dl=0

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω