Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η εκδήλωση «Το μικροβίωμα του εντέρου ως νέος ρυθμιστής του ανοσοποιητικού» που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο αμφιθέατρου του Μύλου του Παππά, δίνοντας βαρύτητα στην επόμενη γενιά των προβιοτικών.

«Μιλάμε για τα εξατομικευμένα προβιοτικά και τα καινούρια εργαλεία για να μάθουμε τι συμβαίνει στο εντερικό μικροβίωμα. Το εντερικό μικροβίωμα παίζει σημαντικό ρόλο σε πάρα πολλές ασθένειες: στην απόκτηση μιας αυτοάνοσης πάθησης, στην ανταπόκριση ή μη σε ένα φάρμακο, στο σακχαρώδη διαβήτη, στις αλλεργίες…» τόνισε η γαστρεντερολόγος κα Ροξάνα Αγκαρίτσι, υπογραμμίζοντας πως πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα εκδήλωση τέτοιου περιεχομένου.

Το μικροβιωματικό προφίλ ενός ατόμου αποδεικνύεται να επηρεάζει τη σωματική υγεία, την ψυχική κατάσταση, όπως ακόμη και τη νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών και την ανταπόκριση τους σε φαρμακευτικές αγωγές. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του κοινό αναλύθηκαν τα πιο πρόσφατα σχετικά ερευνητικά αποτελέσματα, τα πολλαπλά οφέλη και η σημασία του στην υγεία.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον βραβευμένο ερευνητή, Δρ. Manuelle Biazzo, από το καινοτόμο εργαστήριο της The BioArte στη Μάλτα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω