Στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας παρευρέθηκε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ντίνο Αυγουστή, για τη δραστηριότητά του, ενώ, κατά τον χαιρετισμό του, ανέφερε πως Ελλάδα και Κύπρος συνιστούν πυλώνα σταθερότητας για την ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, τόνισε ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η βίαιη επαναχάραξη των συνόρων δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις δράσεις του Συλλόγου και τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, ο Χρήστος Κέλλας σημείωσε:

«Η ύπαρξη του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας κοσμεί την πόλη, τον Νομό μας κι όλη τη Θεσσαλία, καθώς υπενθυμίζει στην κοινωνία μας την ενότητα του ελληνισμού και την κοινή ταυτότητα Ελλαδιτών και Κυπρίων.

Σε εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και στρατηγικό επίπεδο, Ελλάδα και Κύπρος αλληλοσυμπληρώνονται και οφείλουν να αλληλενεργούν, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, με γνώμονα την ειρήνη, την προάσπιση του διεθνούς δικαίου και την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών μας συνόρων».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ανέφερε πως «το 2023 αναμένεται να είναι καλύτερη χρονιά από τις τρείς προηγούμενες, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και στον τομέα της ενέργειας». Ωστόσο, επισήμανε ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας αποτελεί κίνδυνο για τη διεθνή σταθερότητα, υπογραμμίζοντας:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να αποτελεί μείζονα απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα.

Ο Δυτικός Κόσμος, σύσσωμος, βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των Ουκρανών, των οποίων η χώρα καταστρέφεται καθημερινά εξαιτίας των χτυπημάτων της Ρωσίας σε υποδομές και πολιτικούς στόχους. Αθήνα και Λευκωσία είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, έχοντας καταδικάσει τον αδικαιολόγητο και παράλογο πόλεμο της Μόσχας. Οι αναθεωρητισμοί και η βίαιη επαναχάραξη των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, συγκρίνοντας την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε:

«Δεν ξεχνούμε ότι θύμα ανάλογης εισβολής υπήρξε και η Κύπρος το “μαύρο” 1974. Μισό σχεδόν αιώνα μετά, τα θύματα του “Αττίλα” και των τουρκικών δυνάμεων κατοχής ζητούν δικαίωση.

Για την Κύπρο μας, δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα και ιδίως οι εταίροι μας στην ΕΕ δεν επέδειξαν ποτέ αντίστοιχο ζήλο καταδίκης και ανάσχεσης της Τουρκίας, όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία και την έμμεση στρατιωτική αντιμετώπισή της επί ουκρανικού εδάφους με δυτικό οπλισμό. Γεγονός, που προκαλεί πικρία σε Ελλαδίτες και Κυπρίους.

Σε κάθε περίπτωση, κοιτάμε στο μέλλον και προσδοκούμε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει υπέρ των αμυνόμενων. Πορευόμαστε στην Ευρώπη και τον κόσμο, με γνώμονα την προάσπιση του κράτους δικαίου και την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Χρήστος Κέλλας ευχήθηκε «καλή χρονιά», σημειώνοντας:

«Ελλάδα και Κύπρος συνιστούν ζώνη σταθερότητας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας τόσο για την ΕΕ όσο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας, πεπεισμένοι για το κοινό ιστορικό μας πεπρωμένο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω