Στο πλαίσιο της Υποδράσης 3 του Σχεδίου Δράσης «Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία με τη χρήση drone», οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, του Τομέα Ηλεκτρολογίας και του Τομέα Γεωπονίας του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αιγίνιο Πιερίας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου “Olympia Electronics” με καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας  πιστοποιημένα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη χρήση και λειτουργία μικροελεγκτών, συστημάτων πυρανίχνευσης, συστημάτων ανίχνευσης αερίων, καπνού  και κίνησης, για  ηλεκτρονικούς θερμοστάτες χώρου και  φωτισμό ασφαλείας.

Σε δεύτερη φάση προγραμμάτισαν, μεταφέροντας τις αποκτηθείσες γνώσεις από το Πρόγραμμα Μ.Ν.Α.Ε. το δικό τους drone, πραγματοποίησαν δοκιμαστική πτήση στο πεδίο και ενημερώθηκαν για το κανονιστικό πλαίσιο της Ελλάδας για την απόκτηση άδειας χειρισμού drone, τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά ενός καλού χειριστή drone.

Συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης είναι η εκπαιδευτικός Σόνια Ξιφιλίδου και συνεργαζόμενοι καθηγητές οι Χρήστος Παπαδήμας και Γιάννης Κέρκυρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας και του Τομέα Γεωπονίας του σχολείου.

Το Πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και εντάσσεται στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω