Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ σε  συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο στο Μεγάλο Μοναστήρι, πραγματοποίησε εκπαιδευτική παρέμβαση στο σύνολο των μαθητών του σχολείου με θέμα “Εγώ και οι Άλλοι”

Το εργαστήριο με τη χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια , είχε ως  στόχο:

  • την εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της ομάδας,
  • την καλύτερη γνώση του εαυτού, και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης,
  • την ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.
  • το μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων σε θέματα που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές σχέσεις, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων αυτών στο σχολικό περιβάλλον

Η παρέμβαση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, διήρκησε 3 σχολικές ώρες και συντονίστηκε από την κα. Αντιγόνη Ζήση, ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, τη θετική τους διάθεση και ανταπόκριση στην συνάντηση, αλλά και τη Διεύθυνση του σχολείου για τη συνεργασία και τη θερμή φιλοξενία.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω