Λαρισαίοι διαμαρτυρήθηκαν απαιτώντας να γίνει η ενέργεια και η θέρμανση αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και να μην εξακολουθούν να υπάρχουν ως πανάκριβα εμπορεύματα. Την παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Λαού, έξω από το κατάστημα της εταιρείας ρεύματος Zeniθ.

Με γενικό σύνθημα κι απαίτηση το “Φθηνό ρεύμα για όλο τον κόσμο” το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπως είχε επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση, διεκδικεί:

  1. Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  2. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  3. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  4. Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  5. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ
  6. Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  7. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  8. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων – λιγνίτη – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας μεταξύ άλλων τόνισε: “Διαμαρτυρόμαστε για να προστατευθεί η χώρα μας από αυτό που ζούμε. Ενάντια στο σχέδιο να ξεσπιτωθεί χιλιάδες κόσμος, απαιτούμε ρεύμα φθηνό για όλο το λαό για να μπορούμε να έχουμε θέρμανση το χειμώνα.” ενώ εν συνεχεία γνωστοποίησε πως: “Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες με κορύφωση την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου. Καλούνται τα σωματεία της πόλης να συνεδριάσουν και να οργανώσουν αυτό τον αγώνα.”

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Φωτό/Βίντεο: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω