Με μία σεμνή τελετή η Κοινότητα Γιάννουλης τίμησε και μνημόνευσε την Κυριακή 25-9-2022 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Γιάννουλης τους τέσσερις πατριώτες της Γιάννουλης,που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του κόμματος “Ελληνική Λύση” κ.Παλάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Πινακάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα.Αράπκουλε, η Αντιδήμαρχος Γιάννουλης και Φαλάνης κα. Απρίλη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ.Γούλας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Λαρισαίων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννουλης κ. Δαβλέρης και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων κατοχής.

Τον λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Μπαράκος εκπαιδευτικός Φυσ. Αγωγής και μέλος της Κοινότητας Γιάννουλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η Γιάννουλη πρόσφερε βαρύ τίμημα στον αντιφασιστικό αγώνα. Η θυσία των τεσσάρων πατριωτών της Γιάννουλης, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944 θα μένει πάντοτε ζωντανή στην μνήμη μας. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι για να διατηρεί ένα έθνος την ελευθερία του οφείλουν αυτοί που το συναπαρτίζουν να έχουν την αποφασιστικότητα να την υπερασπιστούν με όποιο κόστος.

Οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να έχουμε συλλογική ιστορική μνήμη του Έθνους μας, για να αντιλαμβανόμαστε από πού ερχόμαστε, να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τα ιδανικά της Πατρίδας.Πρέπει να θυμόμαστε την Ιστορία μας αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε. Είναι μια ρήση που αν και χιλιοακουσμένη σήμερα που μιλούμε μπορεί και να γίνει ξανά πραγματικότητα. Πριν μία εβδομάδα πάλι εδώ στον ίδιο τόπο στη Γιάννουλη τιμήσαμε την μνήμη των προσφύγων μας και δώσαμε το μήνυμα πως θα τηρήσουμε την υπόσχεση μας να μην ξεχάσουμε ποτέ!!

Συνεπώς και το σημερινό μνημόσυνο είναι απόδειξη ότι οι Γιαννουλίτες και ο ελληνικός λαός, γενικότερα, δεν ξεχνούν. Τα ιστορικά σημεία που σημάδεψαν το δρόμο της λευτεριάς δεν πρέπει να τα σβήσουμε… Αλλιώς θα χάσουμε τον δρόμο. Ένα δρόμο ποτισμένο με αίμα αλλά δαφνοφορεμένο με τιμή και δόξα. Υποκλινόμενοι με ευλάβεια μπροστά στη θυσία των ηρώων-συγχωριανών μας και απευθυνόμενοι προς όλους τους συγγενείς των πεσόντων, επαναλαμβάνουμε το βαρύ ιστορικό μας χρέος για συνεχή αγώνα προς το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Ένα χρέος το οποίο θα εκπληρωθεί μόνο με την ενότητα, την ομοψυχία και την πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το σημερινό μήνυμα :::Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, να τιμούμε και να αγωνιζόμαστε υπέρ Πατρίδος.

Αποστόλε Αβδημιώτη

Μιχαήλ Κουλουψούζη

Χρήστο Μιχαλακίδη

Κων/νε Θεριμιώτη Αιωνία σας η μνήμη !!!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω