Το 1975 δεκάδες Λαρισαίοι και όχι μόνο, αγόρασαν γη στο Πολυδένδρι του Δήμου Αγιάς, συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων, που συνορεύει με το πρώην βασιλικό κτήμα.

Δημιούργησαν συνεταιρισμό, με σκοπό την συλλογική δράση για την ανάπτυξη της περιοχής τον όμορων οικοπέδων τους και προχώρησαν στην ανάθεση του έργου χαρτογράφηση των 200 στρεμμάτων και σύνταξης τοπογραφικών και πολεοδομικών σχεδίων, σε μηχανικό και τοπογράφο, με απώτερο σκοπό να συνταχθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για την δημιουργία σχέδιο πόλης.

Σήμερα, εν έτει 2022,47 χρόνια μετά, τα 800 οικόπεδα έχουν «πνιγεί» στην βλάστηση και οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται ακόμη σε αναμονή έγκρισης ενός σχεδίου πόλης στην περιοχή, χωρίς να «βλέπουν φως»!

Η υπόθεση έχει βαλτώσει και οι όποιες προσπάθειες να κατακτήσουν το όνειρό τους για μια στέγη στην πλούσιας βλάστησης περιοχή του Πολυδενδρίου, έχουν σταματήσει από το 2013, όταν διαλύθηκε συνεταιρισμός. Την υπόθεση των οικοπέδων, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, καθώς δεν είναι οικοδομήσιμα, λόγω έλλειψης σχεδίου πόλης, επαναφέρουν σήμερα κάποιοι από τους Λαρισαίους ιδιοκτήτες τους, που αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

Οργανώνουν μια πρώτη συνάντηση, των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών, στη Λάρισα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 25, Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλιππούπολης, στην οδό Χατζημιχάλη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω δράση τους.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ένας εκ των ιδρυτικών μελών του Συνεταιρισμού, που ονομαζόταν Συνεταιρισμός οικισμού Ανατολικής Ρωμυλίας, στο Πολυδένδρι Αγιάς, στοχεύουν να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των οικοπεδούχων ή και των κληρονόμων τους, ώστε να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για την δημιουργία σχεδίου πόλης.

«Είμαστε όμηροι της αδιαφορίας και της απραξίας των αρμοδίων φορέων» δηλώνει ο ίδιος στην «Ε» και καταγγέλλει πως τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Και καταλήγει ως εξής: «Δεκάδες άνθρωποι αγοράσαμε το 1975 νόμιμα γη στο Πολυδένδρι του Δήμου Αγιάς, με συμβόλαιο από τους δέκα συνολικά ντόπιους που την είχαν στην κατοχή τους. Διαθέσαμε τα χρήματα μας για να επενδύσουμε στην περιοχή και να χτίσουμε έναν οικισμό. Στήριξαμε οικονομικά όλοι και την δημιουργία ενός τοπογραφικού διαγράμματος, όπου εμφανίζονται με κάθε λεπτομέρεια και τα 800 οικόπεδα του οικισμού, οι δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι. Όλα αυτά, έγιναν με όνειρα και ελπίδες… Θα συνεχίσουμε εκ νέου τις προσπάθειές μας».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω