Η καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας ήταν το θέμα του Εθνικού Συνεδρίου που τέθηκε επί τάπητος το απόγευμα της Τετάρτης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα απεύθυναν χαιρετισμό ο κ. Δεληγιάννης Δημήτρης, αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, ο κ. Νταής Παναγιώτης, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων και ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΚΕΑΝ & Ιδρυτής Diversity Charter Greece.

Από την πλευρά των θυμάτων της έμφυλης βίας μίλησαν η κα Βασιλική Δοβλατανιώτη, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας και η κα Αθηνά Τερζανίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Λάρισας. Σε ό,τι αφορά τη νομική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας τοποθέτηση έκανε η κα. Νικολέτα Μπουρνόβα, Δικηγόρος, μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ η κα Βλούχου Ηλέκτρα, εκπρόσωπος ΕΛΑΣ ανέλυσε το φαινόμενο από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROSPECT που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πέντε χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) τα δύο τελευταία χρόνια και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δράσεις του έργου που πραγματοποιηθήκανε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, στόχο είχαν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν όλους όσους έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Την χρησιμότητα του Συνεδρίου τόνισαν σε δηλώσεις τους ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του ΚΕΑΝ και η κα Ράινα Μελισσηνού, project manager Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο ΚΕΑΝ.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω