Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιμοδοτών Περιοχής Συκουρίου και σε συνεργασία με του Μ.Ε Συκουρίου και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Συκουρίου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία την Κυριακή 29Μαίου 2022 από ώρα 9 π.μ. – 1 μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Συκουρίου, όπου θα ευρίσκεται κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κουτλιμπάνειου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Καλούνται οι εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των διοργανωτών και να δώσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Η αιμοδοσία είναι η μέγιστη πράξη αλτρουισμού.

Λόγω πανδημίας του Covid 19 το κλιμάκιο του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας και τα μέλη των Συλλόγων θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η απόλυτη ασφάλεια των αιμοδοτών διαθέτοντας το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μέσα αυτοπροστασίας που θα προσφέρει ο Δ. Τεμπών.

Οι αιμοδότες πρέπει να φέρουν:

Αστ. Ταυτότητα, ΑΜΚΑ, Κάρτα αιμοδότη εφ’ όσον έχουν.

Οδηγίες προς τους Αιμοδότες:

Αιμοδοτούν όσου έχουν ηλικία 18-65 ετών.

Παίρνουν πλούσιο πρωινό με πολλά υγρά.

Δεν καταναλώνουν αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, (Επιτρέπεται 1 ποτό, 1 μπύρα, 1 ποτήρι κρασί).

Όσοι λαμβάνουν φάρμακα για υπέρταση, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια-ουρικό οξύ κ.λ.π. να μην τα λάβουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

Απαγορεύονται αντιφλεγμονώδη παυσίπονα τύπου Depon, ponstan για τρία (3) 24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες.

Να μην έχουν κάνει πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ, ή βελονισμό το τελευταίο τετράμηνο ή οδοντιατρική επέμβαση το τελευταίο 7ήμερο.

Η αιμοδοσία είναι η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης και Αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.

Ας την στηρίξουμε όλοι.

Δώσε αίμα. Σώζει ζωές.

Η αιμοδοσία τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ Τεμπών

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω