Να προχωρήσει άμεσα σε δίκαιη και βιώσιμη ρύθμιση με διαγραφή τόκων και μηδενικό επιτόκιο δόσεων για τους παλινοστούντες ομογενείς δανειολήπτες, κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας.

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης, «η εκτεταμένη οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα την τελευταία δεκαετία, έφερε πολλούς από τους δανειολήπτες ομογενείς σε πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τα οφειλόμενα στεγαστικά δάνεια. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι το Δημόσιο να συνεχίζει να πληρώνει τις δόσεις και στη συνέχεια να βεβαιώνει τις οφειλές στην Εφορία.

Οι περισσότερες οικογένειες των ομογενών διαβιούν με οικονομικές δυσκολίες και πολλοί από αυτούς είναι πλέον χαμηλοσυνταξιούχοι. Έχουν περιέλθει σε πραγματικό οικονομικό αδιέξοδο. Όπως έχουμε αναφέρει και σε σχετική ερώτηση που καταθέσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, ήδη, το Ειρηνοδικείο Βόλου έχει προχωρήσει στην έκδοση διαταγών πληρωμής υπέρ των τραπεζών για τις σχετικές οφειλές, με τους ομογενείς να φοβούνται πλέον για απώλεια των περιουσιών τους.

Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, να προχωρήσει άμεσα σε μία δίκαιη και βιώσιμη ρύθμιση των δανείων των παλινοστούντων ομογενών. Αντ’ αυτού σήμερα η Νέα Δημοκρατία απειλεί με πλειστηριασμό τη μοναδική κατοικία ανθρώπων που μόχθησαν και ταλαιπωρήθηκαν στη ζωή τους. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνουμε τη διαγραφή των τόκων και την ένταξη αυτών των δανείων στον εξωδικαστικό μηχανισμό με μηδενικό επιτόκιο δόσεων.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω