Σήμερα στον Πυργετό, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ψυγείου – συσκευαστηρίου της Ομάδας Παραγωγών Ακτινιδίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη.
Η Ομάδα Παραγωγών Ακτινιδίου δραστηριοποιείται στους πρόποδες του Ολύμπου και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ψυγείου – συσκευαστηρίου είναι κοντά στον Πηνειό ποταμό. Την Ομάδα απαρτίζουν 43 άτομα, όπου με αγάπη και μεράκι έχουν κοινούς στόχους για την καλλιέργεια του ακτινιδίου. Περίπου 2.500.000 τόνοι ακτινιδίου μπορούν να διατηρηθούν στα συγκεκριμένα ψυγεία.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο ιερέας του Πυργετού π. Αλέξανδρος και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Α.Σ.ΠΥ. κ. Αθανάσιος Ευθυμίου σε ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης της Ομάδας Παραγωγών και τον αγώνα που έκαναν για να κατασκευάσουν την μεγάλη αυτή επένδυση και αναφέρθηκε σε έναν έναν προς αυτούς που βοήθησαν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Ακτινιδίου επιτυχία στην όλη προσπάθεια και ευόδωση των στόχων και των προσδοκιών, για το καλό των καλλιεργητών ακτινιδίου και τόνισε ότι η δημοτική Αρχή είναι πάντα παρούσα, δίπλα στους παραγωγούς του ακτινιδίου, όπως και σε παραγωγούς κάθε καλλιέργειας και το αποδεικνύει με πράξεις. Τέλος, ο Δήμαρχος Τεμπών ευχήθηκε καλή σοδειά και καλές εξαγωγές.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Βουλευτής της ΝΔ. Ν. Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ. Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Βασίλειος Κόκκαλης, η βουλευτής του ΚΙ.ΝΑ.Λ. Ν.Λάρισας κα. Ευαγγελία Λιακούλη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Ζαρδούκας και Αχιλλέας Διψάνας, πρόεδροι Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παραγωγοί ακτινιδίου και αρκετοί κάτοικοι του Πυργετού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω