Την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη ετοιμάζεται να γιορτάσει και φέτος μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου.

Ανοίγει αύριο ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «Εβδομάδος Αγίου Νικολάου», κάθε πρωί θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις απογευματινές Ακολουθίες θα προεξάρχουν κληρικοί άλλων ενοριών της τοπικής εκκλησίας, οι οποίοι θα κηρύττουν τον Θείο λόγο.

Ειδικότερα, το Σάββατο, στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Την Δευτέρα 4/12, από τις 5.00 έως τις 7.00 μ.μ., στο προαύλιο του Ναού θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την Πανήγυρη του Αγίου Νικολάου, κατά την οποία, την παραμονή 5/12, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική, Πολυαρχιερατιική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την παραλία της πόλης. Το απόγευμα της Αγιωνύμου ημέρας, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου, με την συμμετοχή του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω