Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης την Τρίτη 21/11.

Μέσα σε όλα, ο τραγουδιστής ρωτήθηκε από την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το πολυσυζητημένο θέμα των ημερών, σχετικά με την επιλογή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει την λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις».

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το χοντρή από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα ας πούμε, να του αλλάξεις τα φώτα; Ας μην το πεις καθόλου», είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Και συνέχισε: «Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του, τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις μια σειρά, ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλογραμμένο πράγμα αυτό. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα, είναι σαν έμβιο ον».

«Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;», κατέληξε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Περισσότερα Εδω