Ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έστειλαν σήμερα το απόγευμα από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην πρωτότυπη εκδήλωση – ζωντανό βιωματικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Όλες οι Γυναίκες και οι Άντρες, έκλεισαν δυνατά πίσω τους μια πόρτα , αφήνοντας έξω από τις ζωές τους , τη βία και την επιθετικότητα.

Η καρδιά της Πόλης γέμισε με σύμβολα, «άδεια» για αυτές που έφυγαν, αλλά «γεμάτα» γι’ αυτούς που έμειναν και καλούνται να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της κακοποίησης των Γυναικών.

Ακολούθησε μια μεγάλη πομπή-διαδήλωση αγάπης, από την Κεντρική Πλατεία προς το Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου η εκδήλωση στάθμευσε για μια σύντομη δημόσια συζήτηση, με ομιλητές την Βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, την Υ/Β΄ Βλούχου Ηλέκτρα, αρμόδια στο γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τον Δημήτριο Χουλιαρό Ειδικό Παιδαγωγό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έκθεση των Εικαστικών του νομού, οι οποίοι με τα δημιουργήματά τους, έστειλαν τα μεγάλα μηνύματα της Ημέρας.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη και συνδιοργανωτές το Κοινωνικό Δίκτυο #Κανείς Μόνος», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας –ΟΚΑΝΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, το Σύλλογο Εικαστικών Νομού Λάρισας, τον Συνεταιρισμό Ελαιοχρωματιστών Λάρισας και τον οίκο μόδας «VATRIMΑ».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω