Απινιδωτή τελευταίου τύπου διαθέτει από την Τετάρτη 25 Μαϊου το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Ο απινιδωτής παραδόθηκε στη Διευθύντρια Κατερίνα Ζιαζιά προκειμένου να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής.

Ο φορητός απινιδωτής είναι δωρεά της εταιρείας ναυτιλιακών επικοινωνιών Navarino Α.Ε. , μιας εταιρίας που αν και εδρεύει μακριά από την Λάρισα, αφουγκράστηκε τις ανάγκες μας  και στέκεται δίπλα στο γηροκομείο προσφέροντας και ενισχύοντας το έργο του. Η ευαισθησία για την ζωή των γερόντων και η στήριξή τουςμας συγκινείγια ακόμα μια φορά,αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανθρωπιστική δράσητηςεταιρείας. Μας θυμίζειότι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο εξυψώνει και ότι η ανθρωπιά εξακολουθεί να υπάρχει.

Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποί μας καταρρέουν και πεθαίνουν από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατος όμως μετά από κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να αποφευχθεί και πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, εφαρμόζονταςαποτελεσματική Καρδιοπνευμονική Ανάνηψη και Απινίδωση.

Ο χώρος του Γηροκομείου είναι επικίνδυνος, λόγωτης προχωρημένης ηλικίας των φιλοξενούμενων αλλά και των υποκείμενων νοσημάτων τους. Έτσι με αυτή την σημαντική απόκτηση του απινιδωτή θωρακίζουμε με ένα ακόμη μέσο την υγειονομική φροντίδα των φιλοξενούμενών μας,δημιουργώντας ταυτόχροναένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας.

Το σύνολο του προσωπικούεκπαιδεύτηκε σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, από ειδικούς σε προπλάσματα,τόσο στη χρήση και εφαρμογή του εξοπλισμού, όσο και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση – ΚΑΡ.Π.Α. και σε πρακτικές πρώτων βοηθειών.

Επισημαίνουμε ότι ο απινιδωτής πέρα από την κάλυψη του ιδρύματος είναι διαθέσιμος στις ανάγκες των περιοίκων συμπολιτών μας και της ευρύτερης περιοχής, εάν χρειαστεί για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω