Μοιράσου το αρθρο!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

Δελτίου τύπου

Βόλος 30/05/2023

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου εκφράζει την θλίψη του για ένα ακόμα νεκρό συνάδελφο μεταλλεργάτη, θύμα ενός ακόμα εργοδοτικού-κρατικού εγκλήματος στα ναυπηγεία στη ζώνη του Περάματος κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο. Ακόμη 2 συνάδελφοι μας τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε τεχνικός ασφαλείας δεν υπήρχαν για μία τόσο σοβαρή επισκευαστική εργασία  αποσυναρμολόγησης της προπέλας του πλοίου Asterion ll στη πλωτή δεξαμενή lll της Cosco.

Οι μεταλλεργάτες στο Βόλο έχουμε ζήσει στο πετσί μας ανάλογα περιστατικά θανατηφορά και μη εργοδοτικά και κρατικά εγκλήματα όπως και στο Καρνάγιο στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Γεωργιάδης,  με την εκμετάλλευση να απογειώνεται, με αποτέλεσμα, εργαζόμενοι να μην γυρνάνε ζωντανοί στο σπίτι τους, στις οικογένειες τους.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

Στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Περισσότερα Εδω