Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρες 9 π.μ.-2 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σακχάρου καθώς και αναλυτική ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, χρησιμεύει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μία ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα ένας στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως ζει με σακχαρώδη διαβήτη και σχεδόν οι μισοί δεν έχουν διαγνωστεί. Το θετικό μήνυμα είναι ότι το 80% των περιπτώσεων ΣΔ τύπου 2, μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Συνεπώς η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση του διαβήτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω