Την Παρασκευή 17 Μαΐου ο Δήμος Τεμπών με ευθύνη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Νικολάου Γεώργιου και σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας- Πολιτισμού πραγματοποίησαν στο ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου Περιβαλλοντική Δράση Ευαισθητοποίησης -Ενημέρωσης των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Περιβαλλοντολόγος κα Σαμαρίνα Βασιλική η οποία επικεντρώθηκε στην σημασία του νερού στην ανθρώπινη υγεία, τα πολλαπλά οφέλη του, τους τρόπους αποφυγής σπατάλης του πολύτιμου αυτού αγαθού καθώς επίσης και μια σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το δάσος και τα οφέλη αυτού στην ανθρώπινη ζωή.

Επίσης, έγινε και ενδελεχής ενημέρωση αναφορικά με την ανακύκλωση υλικών και την χρησιμότητα αυτών. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Προϊσταμένη του Κέντρου Κοινότητας Τσικλητάρη Ρίτσα τονίζοντας πως στόχος της δράσης είναι οι ηλικιωμένοι να κατανοήσουν έννοιες όπως: Επάρκεια νερού, λειψυδρία, ενυδάτωση, αφυδάτωση και τρόποι αποφυγής αυτής, ξεχωριστή χρήση κάθε κάδου ανακύκλωσης, οφέλη αυτής, καθώς και δασική προστασία- αντιπλημμυρική θωράκιση και οφέλη αυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των γυναικών Μακρυχωρίου στην εκδήλωση ήταν καθολική.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μητσογιάννης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω