Πρόκειται για θέμα, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας η Βουλευτήςείναι μέλος και ασχολείται συστηματικά.

Αφορά την διεκδίκηση της κ. Σκόνδρα, διεξαγωγής μιας τουλάχιστον διαδρομής του εμβληματικού Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα. Μια  σκέψη, η οποία εάν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι καθοριστικό γεγονός, με πολλαπλά οφέλη για τον Νομό μας.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη,προκειμένου να του θέσω ένα ζήτημα, που θεωρώ πολύ σημαντικό για τον Νομό μας.

Μετά την επιστροφή του εμβληματικού «Ράλλυ Ακρόπολις», ύστερα από 8 χρόνια απουσίας, η διεξαγωγή του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έρχεται την στιγμή, που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι σημαντικό που η χώρα μας, θα φιλοξενήσει και πάλι διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Πέρασαν εβδομήντα χρόνια από τότε, που το 1951η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο αυτού του σπουδαίου αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Αγώνας, που διεξαγότανσε συνθήκες εξαιρετικές και διαδρομές μοναδικές, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στα πληρώματα όσο και τους επισκέπτες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, πρότεινα στον κ. Αυγενάκη, μια τουλάχιστον διαδρομή του φετινού αγώνα, να διεξαχθεί στον Νομό μας, και συγκεκριμένα στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Τόνισα, ότι η Καρδίτσα έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, για να φιλοξενήσει μια τέτοια διαδρομή και μπορεί να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, συμμετέχοντες και επισκέπτες. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, λόγω της γεωγραφικής κατανομής των δασικών δρόμων που διαθέτει, είναι κατάλληλη και σχεδόν έτοιμη, ώστε να διεξαχθεί η ειδική διαδρομή. Επίσης διαθέτει μεγάλο αριθμό καταλυμάτων, αλλά και εύκολη πρόσβαση για βαρέα οχήματα, που ακολουθούν τους συμμετέχοντες.

Ανέφερα επίσης στον κ. Αυγενάκη, ότι μετά την δύσκολη περίοδο που διένυσε ο Νομός μας, λόγω Ιανού και την συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας, εγώ και οι συμπολίτες μου, προσβλέπουμε σε τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις, που δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία και αναγνώριση της ομορφιάς των φυσικών μας τοπίων.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και συμφώνησε, για την καταλληλόλητα της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, για την διεξαγωγή διαδρομής του αγώνα, καθώς ο ίδιος γνωρίζει την περιοχή. Με διαβεβαίωσε ότι θα το θέσει στην αρμόδια επιτροπή οργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, με δεδομένη την θετική του στάση.

 

Περισσότερα Εδω