Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου πραγματοποίησε διδακτικές επισκέψεις, συγκεκριμένα η Α’ τάξη στην Ι.Μ. Προφήτη Ηλία, η Β’ στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και η Γ’ στο Αρχοντικό Καράσσου. Οι μαθητές της Α’ τάξης ξεναγήθηκαν στην Ι.Μ. Προφήτη Ηλία, ναό σπουδαίας θρησκευτικής, ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας της πόλης του Τυρνάβου, από τον πατέρα Ιάκωβο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη ζεστή και εξαιρετική φιλοξενία του.

Στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου η κεντρική ξενάγηση έγινε από το Διευθυντή της μονάδας, Ευάγγελο Σίκαλο, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την πρώτη ύλη ως το τελικό προϊόν πώλησης. Ακολούθως, οι μαθητές της Β’ τάξης επισκέφθηκαν το τμήμα Οινοποίησης, στο οποίο προΐσταται η Υποδιευθύντρια του Συνεταιρισμού και χημικός, η Αναστασία Παναγιώτου. Οι αναλύσεις σχετικά με την όλη διαδικασία ήταν πολύ εμπεριστατωμένες από τους 2 υπεύθυνους, για όλες τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού και οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το αρχοντικό Καράσσου, κληροδότημα της οικογένειας προς το Δήμο Τυρνάβου. Στο Μουσείο «Αμπέλου, Οίνου, Οίκου Ανθρώπου» κυριαρχούν εκθέματα από τις αγροτικές ασχολίες των Τυρναβιτών, την καθημερινή αγροτική ζωή, καθώς κι ένα αρκετά πλούσιο φωτογραφικό αρχείου του 18ου και αρχές 19ου αιώνα. Η εξαιρετική ξενάγηση στο χώρο πραγματοποιήθηκε από την Καλιαρδού Ιωάννα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω