Στο πλαίσιο τουΕυρωπαϊκούΠρογράμματοςErasmus+το10ο ΓενικόΛύκειοΛάρισας ξεκίνησε το Διαπιστευμένο Σχέδιό του 2021-20207. ΗπρώτηροήκινητικότηταςπραγματοποιήθηκετονΙούλιοτου2022στηνΣτοκχόλμη της Σουηδίας,στηνοποίασυμμετείχανοιεκπαιδευτικοίΜαρίαΔελή,Φιλόλογος,ΔημήτρηςΚότσης,ΒιολόγοςκαιΖήσης Καρασίμος,Πληροφορικήςκαιείχετίτλο«Climate Change and Sustainable Development Goals: Small Acts, CreateHuge Impact – TakeAction: GoGreen.

Μέσααπόαυτήτηνεπιμόρφωσηδόθηκεηδυνατότηταστουςκαθηγητέςναπαρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να υιοθετήσουν εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές να αντιληφθούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ενεργειών τους.

Παράλληλα,κατάτηδιάρκειατουσεμιναρίου,οιΈλληνεςκαθηγητέςείχαντηνευκαιρίαναγνωρίσουνσυναδέλφουςτουςαπόάλλεςχώρες(Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία), να εργαστούνμαζίτους,νασυζητήσουνγιαεκπαιδευτικάθέματακαιναενισχύσουντηνευρωπαϊκήσυνείδηση,δημιουργώνταςπροοπτικέςγιαμελλοντικήδιεθνήσυνεργασία.

Μετά από τη συγκεκριμένη  ροή οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα της κινητικότητας στους καθηγητές του σχολείου τους με τρόπο βιωματικό, εφαρμόζοντας τεχνικές και εργαλεία που έμαθαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό η επιμόρφωση διαχέεται σε όλο τον σύλλογο διδασκόντων.

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου από το γεγονός ότι για την προσεχή επταετία 2021-2027 το Ι.Κ.Υ. απένειμε στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας τη λεγόμενη “Διαπίστευση Erasmus” που εξασφαλίζει με απλουστευμένες διαδικασίες παρόμοιες κινητικότητες υψηλής ποιότητας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές.Σε αυτούς δίνεται μια μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα εκπαιδευτικά συστήματα και τους μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γεγονός που θα τους βοηθήσει να γίνουν οι μελλοντικοί ευρωπαίοι πολίτες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω