Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, από κοινού με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην πύλη του Νοσοκομείου και εν συνεχεία στο γραφείο του διοικητή, κ. Γρήγορη Βλαχάκη. Αίτημα των διαμαρτυρομένων είναι να νομιμοποιηθούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας τους, οι οποίες έληξαν στο τέλος του περασμένου μήνα, αφήνοντάς πολλούς από τους εργαζόμενους στον “αέρα” και υπό την απειλή απόλυσης.

«Σήμερα αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μαζί με αντιπροσωπεία των καθαριστών, καθαριστριών και εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των συναδέλφων μας που έληξαν 31 Μάρτη, όχι πάλι με το καθεστώς ομηρίας, γιατί οι συνάδελφοί μας εδώ και τεσσεράμιση χρόνια εργάζονται με αυτό το καθεστώς. Εργαζόμενοι οι οποίοι υπενθυμίζουμε ότι προσλήφθηκαν πριν τον covid. Αυτοί οι εργαζόμενο είναι πάλι στον αέρα και απαιτούμε τώρα να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου με τα εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε ο αντιπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, κ. Φώτης Παπανικολάου.

«Είμαστε εργαζόμενοι στην καθαριότητα από το 2019 και ζούμε σε ένα καθεστώς “ομηρίας” εδώ και δύο χρόνια με ανανέωση συμβάσεων ανά τρεις μήνες. Κάθε φορά, όταν τελειώνει η σύμβαση, περνάμε αυτό που περνάμε τώρα, περιμένουμε να έρθει κάποιο χαρτί ότι θα πάρουμε την επόμενη ανανέωση. Αυτό δεν γίνεται σε κανένα άλλο νοσοκομείο. Και στο Πανεπιστημιακό έχουν υπογράψει ήδη την υπεύθυνη δήλωση ότι συνεχίζουν, κανονικά, εδώ παρόλες τις διαμαρτυρίες που έχουμε κάνει, δεν εισακουγόμαστε ποτέ. Ήταν σκοπός τους από την αρχή να φύγουμε εμείς και να έρθει εργολάβος και το καταφέραμε τον Ιούλιο. Μένουμε εδώ από τον Ιούλιο μέχρι τώρα με “εντέλεσθαι” από τον κ. Σερέτη, που δεν ξέρουμε αν θα το στείλει. Δεν μπορεί να στείλει ξανά “εντέλεσθαι” και περιμένει από τον υπουργό να σώσει την παράταση. Ο διοικητής είπε ότι περιμένουν ένα έγγραφο από το υπουργείο. Εμείς τώρα πάλι καθόμαστε από τις 31/3 και όταν έρθουμε για δουλειά, θα μας χρεώσει άδεια, την οποία μας χρεώνουν και μένουμε όλο τον καιρό μέσα με τις τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς άδεια», δήλωσε ο εργαζόμενος του Γενικού Νοσοκομείου, κ. Θεόδωρος Τζιατζούλης.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω