Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την Ιατρική του Σχολή, που εδρεύει στην Λάρισα είναι αυτή τη φορά έρχεται να προσθέσει άλλη μια παγκόσμια διάκρισης, αφού κατατάσσεται μέσα στις πρώτες 300 θέσεις Ιατρικών Σχολών μεταξύ 96 χωρών.

Η συγκεκριμένη διάκριση έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει μόλις τρεις 10ετιες ζωής και βέβαια έρχεται να προστεθεί μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της λίστας της Σαγκάης με τις αξιολογήσεις για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και τα επιμέρους επιστημονικά πεδία. Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην υψηλότερη μέχρι σήμερα θέση και συγκεκριμένα στις θέσεις 300-400 σε όλο τον κόσμο.

“Μία θέση που άξια φανερώνει την πολυετή προσπάθεια των καθηγητών, του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού, των φοιτητών και του διοικητικού προσωπικού του τμήματος, παρά τους περιορισμένους πόρους και τις γνωστές αγκυλώσεις της πολιτείας”, τονίζει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Δημήτριος Μπόγδανος, ο οποίος απευθύνει τα συγχαρητήριά του και στα άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου που διακρίθηκαν με περίοπτες θέσεις στην λίστα αξιολόγησης.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω