Σε δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου με αφορμή την 16η Γιορτή Ακτινιδίου, επισημαίνονται τα εξής:

“Μια γιορτή που ξεκίνησε από τον τέως Δ.Κ.Ολύμπου και με την τότε Δημοτική Αρχή του κ. Νίκου Βαλσαμόπουλου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα που στόχο έχει την ανάδειξη αυτού του εξαιρετικού προϊόντος που δίνει προστιθέμενη αξία στη ευρύτερη περιοχή.

Πρέπει να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα καθώς γνωρίζουμε ότι είναι ένας τομέας που χρειάζεται ενίσχυση, προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα.

Το 2016 εγκαινιάσαμε το Αρδευτικό Πυργετού – Αιγάνης με την αμέριστη συμπαράσταση του τότε συμπολίτη μας υφυπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ένα έργο ουσίας που έδωσε και δίδει την δυνατότητα να αξιοποιηθεί μια περιοχή περίπου 1000 στρεμμάτων με τη δυναμική καλλιέργεια ακτινιδίου.

Το 2018 υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιία Κ. Ολύμπου ύψους 1.000.000 εκ .ευρώ και καθαρισμοί ρεμάτων 2 .000.000 εκ ευρώ, έργα που εκτελούνται σήμερα.

Η δυναμική καλλιέργεια του ακτινίδιου σε συνδυασμό με την εκτέλεση έργων υποδομής είχαν ως αποτέλεσμα πέραν της βελτίωσης της μικροοικονομίας και στην συγκράτηση του πληθυσμού καθώς όλο και περισσότερα νέα παιδιά ,νέοι αγρότες ασχολούνται με αυτήν την δυναμική καλλιέργεια.

Αλλά δεν φθάνει να στηρίζουμε τους ακτινιδοπαραγωγούς μόνο ένα διήμερο.

Χρειάζεται επαρκής αγώνας και επαγρύπνιση.

Δυστυχώς φέτος για την εμπορία του προϊόντος φαίνεται ότι είναι μια δύσκολη χρονιά.

Σε μια περίοδος όπου εθνικές και διεθνείς συγκυρίες είναι αμείλικτες, σε μια περίοδο όπου το κόστος ενέργειας, γεωργικών εφοδίων και μεταφορών έχουν εκτιναχθεί οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι, στηρίζοντας τους παραγωγούς.

Πρέπει οι παραγωγοί για να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά ακτινίδια, για να συνεχίσουν με μεράκι τις ενδεδειγμένες από τους υπεύθυνους γεωπόνους καλλιεργητικές πρακτικές.

Να αμείβονται ανάλογα.

Κλείνοντας για να μην ξεφύγουμε από το πνεύμα των εορταστικών εκδηλώσεων, να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γυναικών Αιγάνης τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού, τον Πολιτιστικό Συλλογο Πυργετού που απέδειξαν για πολλοστή φορά στην πράξη τι σημαίνει εθελοντισμός συμμετοχή συνέργια και συνεργασία.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς που συμμετείχατε αυτό το διήμερο τιμώντας το ακτινίδιο και τους ακτινιδοπαραγωγούς Πυργετού – Αιγάνης.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω