Λέει ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων από τη Λάρισα

«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα καταλληλόλητας των νερών του Παγασητικού για αλίευση» τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης χθες μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κελέτσης, δεν τίθεται ζήτημα καταλληλόλητας των νερών του Παγασητικού για αλίευση.

«Το πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι οι αλιείς αντιμετωπίζουν εμπόδια στο να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και εξαρτήματα για την αλίευση στην περιοχή, λόγω φερτών υλικών -δέντρα και ξύλα- που εμποδίζουν τη δραστηριότητα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα καταλληλόλητας των νερών», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Παράλληλα, δήλωσε ότι εξετάζονται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξή τους.

 

 

44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Στο μεταξύ, ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε:

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και τις ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας, είναι το μοντέλο που θέλουμε για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Περαιτέρω, αφού ανέφερε ότι 1.300 επισκέφτηκαν τις δομές υγείας στις πληγείσες περιοχές το τελευταίο 24ώρο, ενημέρωσε πως καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί από την αρχή 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 308 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Σε ό,τι αφορά το νερό, η κατάσταση παραμένει όπως έχει στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπουργού, μόνο στον Δήμο Κιλελέρ στην περιοχή της Νίκας το νερό είναι κατάλληλο για πόση. Στον Βόλο το νερό είναι ακατάλληλο και οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Χιλιάδες αιτήσεις για την αρωγή

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου της κρατικής αρωγής στους πληγέντες.

Μέχρι χθες, το μεσημέρι, στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, έχουν υποβληθεί, 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές αιτήσεις, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Επιπρόσθετα, όπως τόνισε μεταξύ άλλων, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κύμα ανθρωπιάς και εθελοντισμού στη Θεσσαλία

Το κύμα ανθρωπιάς και εθελοντισμού ανέδειξε από την πλευρά της η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα κατά την ενημέρωση που αφορούσε σε κάθε τομέα για τους πλημμύρες στη Θεσσαλία. Επικαλούμενη τον ιερά από τη Γιάννουλη, είπε «δεν πλημμυρίσαμε μόνο από το νερό, πλημμυρίσαμε κι από ανθρωπιά».

Διαμήνυσε πως η Θεσσαλία έχει και θα έχει την προσοχή που χρειάζεται από την κυβέρνηση και «Πολιτεία και κοινωνία θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία».

Περισσότερα Εδω