Μερικά 24ωρα μετά τις εκλογές και την «εξαφάνισή» της, η Πόπη Τσαπανίδου επανεμφανίστηκε στο «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Παρασκευής 26/5. Μεταξύ άλλων, η ίδια διευκρίνισε ότι ποτέ δεν δήλωσε παραίτηση, αλλά «έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα».

Πιο συγκεκριμένα, η Πόπη Τσαπανίδου επεσήμανε: «Μετά από μία τέτοια σοκαριστική ήττα -ήταν οδυνηρό το αποτέλεσμα για μας- να ακούγονται και κάποιες γκρίνιες είναι αναμενόμενο. Είδα πολλά amber alert, η αλήθεια είναι ότι είδα silver alert και ένιωσα κάπως περίεργα. Ήταν ένα αποτέλεσμα δύσκολο για μας, σκληρό, το οποίο μας σόκαρε, μας αιφνιδίασε. Δεν το βλέπαμε να έρχεται, θα το ομολογήσω, μας πίκρανε».

Στη συνέχεια, η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για την «εξαφάνισή» της: «Μέχρι να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, μέχρι να δούμε πού πάμε, μέχρι να γίνει η κεντρική επιτροπή να γίνει ο απολογισμός, νομίζω ήταν πιο χρήσιμο που κάθισα στο γραφείο κι εργάστηκα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου. Θα σας είμαι πάρα πολύ ειλικρινής όμως, μετά το αποτέλεσμα και στην πρώτη συνάντηση που κάναμε για να δούμε τι συνέβη, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, όπως θα έκανε στη θέση μου και κάθε άνθρωπος, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται ότι κομμάτι της ευθύνης φέρει και ο ίδιος. Δεν ήταν θέμα παραίτησης».

Περισσότερα Εδω