«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις ιταμές τουρκικές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Ο νεο-οθωμανικός αναθεωρητισμός που επιδιώκει να επιβληθεί δια της καταπάτησης κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Οι πρωτοφανείς απειλές κι ο αναχρονιστικός ρητορικός “κουτσαβακισμός” της τουρκικής ηγεσίας δεν μας πτοούν. Η χώρα μας διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η επιχειρησιακή ικανότητα, με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο. Επίσης, έχει συγκροτήσει ένα στέρεο δίκτυο συμμαχιών, στην Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή και διεθνώς. Τέλος, κι αυτό είναι το σπουδαιότερο, έχει κατοχυρωμένη μια συμπαγή εθνική ενότητα, απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη δοξολογία που τέλεσε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου εορτάστηκε ο προστάτης των Εφέδρων Αξιωματικών, Άγιος Νικήτας, και την επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε με την κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου των Εφέδρων Αξιωματικών στον Λόφο του Φρουρίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνεχάρη τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας για την πρωτοβουλία, επισήμανε στη δήλωσή του ότι «οι Έφεδροι Αξιωματικοί εκφράζουν το πνεύμα της εθνικής ενότητας και της θέλησης ενός έθνους να υπερασπιστεί το ίδιο την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε σήμερα σε εχθρούς και “φίλους”. Μην λησμονούμε ότι οι μεγάλες εθνικές τραγωδίες προκλήθηκαν όταν ο ελληνισμός ήταν διχασμένος, όταν υπήρχε πολιτική διχόνοια. Έτσι συνέβη το 1922, το ίδιο επαναλήφθηκε το 1974. Οι παράλληλες κρίσεις που βιώνουμε απαιτούν από όλους μας, λοιπόν, μια στάση ευθύνης. Με σταθερό προσανατολισμό και με στοχευμένη εργασία είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και ως ελληνισμός θα βγούμε πιο δυνατοί».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω