Στον… “αέρα” βρίσκονται οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, καθώς δεν θα θα ανοίξει και δεν θα λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης, λόγω εργασιών που εκτελούνται για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Δία βίου μάθησης του δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος τόνισε “ότι στην επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από μηχανικό για την πρόοδο των εργασιών, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην σχολική μονάδα από την αρχική κατασκευή του, και ο σεισμός ήρθε να αναδείξει αυτό το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον εργασίες για την ασφαλή λειτουργία του”.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης

Όπως επεσήμανε ο κ. Δεληγιάννης, το σχολείο αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Τι θα γίνει με τους μαθητές

Όπως είναι φυσικό, η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί ανησυχία για το που θα στεγαστούν οι μαθητές για να ξεκινήσουν τα μαθήματα λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο ο κ. Δεληγιάννης ανέφερε πως “σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την Περιφερειακή Διεύθυνση αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών”.

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω