πό το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:Για την σημαντική χρηματοδοτική έγκριση ποσού ύψους 130.000€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), που αφορά στο έργο: «Επισκευή και προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού λιμένος Αγνώντα» ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σήμερα, Δευτέρα 6  Σεπτεμβρίου 2021. Για το συγκεκριμένο έργο, αίτημα είχε υποβληθεί από την Δήμο Σκοπέλου και ειδικότερα από το Λιμενικό Ταμείου Σκοπέλου αφού  αποτελεί έργο προτεραιότητας για την δημοτική αρχή Σκοπέλου προκειμένου να ολοκληρωθεί, απρόσκοπτα, το σύνολο των έργων της αποκατάστασης του λιμένος Αγνώντα.

Η κ. Μακρή, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση αλλά και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελο Ξηντάρη, είχε ζητήσει, επανειλημμένως τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το συγκεκριμένα ζήτημα αλλά και για μία σειρά άλλων λιμενικών θεμάτων, τα περισσότερα, εκ των οποίων, έχουν, ήδη, ικανοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι, για το συγκεκριμένο αυτό λιμάνι, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού αποτελεί το εναλλακτικό λιμάνι του κυρίως λιμένα της Σκοπέλου, έχει, ήδη, ολοκληρωθεί η μελέτη για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος του, έχει υπογραφεί, η θετική γνωμοδότηση για τον καθορισμό ορίων της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης του λιμένος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και έχει αρχίσει η υλοποίησή του.

Η ως άνω απόφαση έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την προσπάθεια, που καταβάλλεται, το τελευταίο έτος, από την δημοτική αρχή Σκοπέλου, για την αναβάθμιση και την βελτίωση του συνόλου των λιμένων του νησιού. Σημειώνεται ότι, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το έργο με τίτλο: «Οριστικές Μελέτες Έργων Λιμένων Νήσου Σκοπέλου» συνολικού προϋπολογισμού 692.000,00 €​ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), που αφορά στις οριστικές μελέτες πλαισίου έργων ανάπτυξης Λιμένα Σκοπέλου και στις οριστικές μελέτες χωροθέτησης έργων και χρήσεων Λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας Δ. Σκοπέλου, των οποίων η πρόοδος υλοποίησης βαίνει ικανοποιητικά.

Η κ. Μακρή δήλωσε, εξαιρετικά, ικανοποιημένη από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε, θερμά, για ακόμη μία φορά, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη καθώς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκομένων υπουργείων, που κατανοώντας το εύλογο και δίκαιο του αιτήματος του Δήμου Σκοπέλου εισηγήθηκαν, θετικά για την έγκριση της χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του λιμένος Αγνώντα. Η συνδρομή τους θα καταστήσει την καθημερινότητα των δημοτών, ιδιαίτερα, ασφαλή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Περισσότερα Εδω