«Οι επιτυχίες σας μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία γιατί η χρονιά που ξεκίνησε είναι εκλογική με αναμετρήσεις για τις εθνικές εκλογές και την αυτοδιοίκηση. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία και από τα δικά σας αποτελέσματα και θέλω να πιστεύω ότι αυτά θα είναι προάγγελος για τη μεγάλη νίκη που θα έχουμε στις εθνικές εκλογές. Και επειδή αυτή τη χρονιά συμπληρώνεται ουσιαστικά ο συνταγματικός βίος της κυβέρνησης νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως στον τομέα της εκπαίδευσης είμαστε υπερήφανοι για την υλοποίηση του προγράμματός μας σε γενικές γραμμές». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην ετήσια χοροεσπερίδα της ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας.

Αναφερόμενος τηλεγραφικά στο έργο της κυβέρνηση ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια έγιναν προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, καλύπτοντας μία δεκαετία αδιοριστίας που υπήρχε στο παρελθόν.

  • Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργήθηκε το άσυλο της ανομίας. Και αν τα αποτελέσματα δεν είναι πλήρως ορατά, οφείλεται έως ένα βαθμό και στην ατολμία πρυτανικών αρχών απέναντι στην τρομοκρατία που επιχειρείται από μειοψηφίες μέσα στα πανεπιστήμια.
  • Στην μέση εκπαίδευση είχαμε την επάνοδο της αριστείας και της αξιοκρατίας σε όλους τους τομείς. Η αριστεία η οποία είχε χλευαστεί, είχε λοιδορηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε μία προσπάθεια επιβολής της ήσσονος προσπάθειας, αποκαταστάθηκε. Και χαίρομαι γιατί αυτές τις μέρες που είθισται να κόβουμε πίτες, να γιορτάζουμε την έλευση του νέου έτους, μία σειρά από συλλόγους και επιμελητήρια τιμούν τα παιδιά που αρίστευσαν. Αναγνωρίζουν την ευγενή άμιλλα, επιβραβεύουν αυτούς που κοπιάζουν και μοχθούν και αυτό είναι το μήνυμα της εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει, βεβαίως, να διαμορφώνει χαρακτήρες να διαμορφώνει ήθος, να διαπαιδαγωγεί.
  • Στην προσχολική αγωγή καθιερώσαμε την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, η οποία όπως όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν είναι πολύ σημαντική για τη διαμόρφωση των παιδιών για τα επόμενα χρόνια, για την πρόοδό τους στη ζωή.
  • Πολύ σημαντικά τα βήματα και στην ειδική εκπαίδευση.

Πρότυπο σχολείο στη Λάρισα

Πρέπει, όμως, να επισημάνω και ότι όσο ψηλότερα βάζουμε τον πήχη τόσο περισσότερο οφείλουμε να προσπαθούμε. Η επιβράβευση της αριστείας θα πρέπει να γίνεται πράξη παντού και στη Λάρισα, με την ίδρυση για παράδειγμα του προτύπου σχολείου, στο οποίο έχουμε υστερήσει και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το έθεσα εκ νέου και την επομένη, με εντολή προφανώς του πρωθυπουργού, μου τηλεφώνησε η υπουργός παιδείας, η κ. Κεραμέως και δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη “φουρνιά” θα γίνει πρότυπο σχολείο και στη Λάρισα. Και βεβαίως ενώνουμε κι εμείς οι κοινοβουλευτικοί τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με εσάς όλους, για τη δημιουργία και καλλιτεχνικού σχολείου στη Λάρισα.

Οφείλω όμως να πω και τούτο. Έχουμε μεγάλη υστέρηση στην επαγγελματική εκπαίδευση. Για μένα ήταν “γροθιά στο στομάχι” η επιστολή παραίτησης ενός καθηγητή Επαγγελματικού Λυκείου, όπως και αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Το μπούλινγκ στα επαγγελματικά λύκεια, ακόμη και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις μαθητών, νομίζω ότι σοκάρουν την καθεμία και τον καθένα μας. Το ξέραμε ότι η Ελλάδα υστερεί στην επαγγελματική εκπαίδευση. Η αναλογία των μαθητών που προτιμούν τη γενική εκπαίδευση από την επαγγελματική εκπαίδευση είναι αντιστρόφως ανάλογη των ισχυόντων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να επενδύσουμε πολύ περισσότερο, να κάνουμε γενναιότερα βήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση. Αν ήμουν υπουργός Παιδείας μετά από αυτή την επιστολή δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ ήσυχος. Οφείλουμε, λοιπόν, τη νέα τετραετία να επενδύσουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, να καταξιωθεί η επαγγελματική εκπαίδευση ώστε να την επιλέγει η ελληνική οικογένεια για τα παιδιά της.

Τετραετία αποκατάστασης μισθών

Εν κατακλείδι θα ήθελα να πω αυτό που προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Χωρίς να θέλω να προδικάσω κανένα εκλογικό αποτέλεσμα αλλά σύμφωνα με τις έρευνες της κοινής γνώμης, η νέα τετραετία θα ανήκει στην ΝΔ και θα είναι μια τετραετία και αποκατάστασης μισθών! Και οι λειτουργοί της εκπαίδευσης δικαιούνται να έχουν τις απολαβές που πρέπει για να επιτελούν την αποστολή, το λειτούργημα που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία.

Όπως προείπα, η χρονιά θα είναι εκλογική και το δίλημμα θα είναι καθαρό. Σταθερότητα ή περιπέτειες, ανάπτυξη ή λαϊκισμός και πιστεύω ότι με την εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έβαλε τη χώρα στις περιπέτειες που ζήσαμε, όλοι πλέον σοφότεροι θα κάνουν τη σωστή επιλογή.

Καλή χρονιά, με υγεία και κάθε καλό».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/eJMUeunNde8

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω