“Η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση νερών και γης με πιλοτική περίπτωση τη Θεσσαλία που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον Ντάνιελ και τον Ελίας”, κατήγγειλε σήμερα από τον Βόλο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επιπλέον, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γαβριήλ Σακκελαρίδης, που μαζί περιοδεύουν στο νομό, τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η Νέα Αριστερά σε αυτές τις ευρωεκλογές για να δοθούν οι μάχες για την πράσινη μετάβαση και ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας.

Ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στον εκλογικό κέντρο του κόμματος στο Βόλο, ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι “η χώρας μας είναι τελευταία σε οικονομία, σε κράτος δικαίου, σε όλους γενικά τους δείκτες, με την πολιτική στο παρασκήνιο με ευθύνη της κυβέρνηση για συγκεκριμένους λόγους. Στην αριστερά υπάρχει ένα μεγάλο κενό και αυτή είναι που πρέπει να βγει μπροστά και αυτό κάνει η Νέα Αριστερά και πρέπει να ενισχυθεί”, τόνισε.

Για ιδιωτικοποίηση πόρων και γης καταγγέλλουν την κυβέρνηση υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας ΑριστεράςΓια ιδιωτικοποίηση πόρων και γης καταγγέλλουν την κυβέρνηση υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς
Ο Νικήτας Μυλόπουλος

Επιπλέον, ανέφερε, ότι “η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας κάλεσε την Ολλανδική εταιρεία γιατί είναι πρώτη στις δουλειές στις αποικιακές χώρες και πουλά εδάφη και πόρους. Ιδιωτικοποιούν το νερό στη Θεσσαλία μέσω αυτού του Οργανισμού που στήνουν, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Επιπλέον σχεδιάζεται μία υφαρπαγή γης, ενώ έχει ήδη στηθεί το fund που θα αγοράσει εκτάσεις για να στήσει μονοκαλλιέργειες. Είναι δυστοπία αυτό που ζούμε. Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ και καμία αντίδραση από πουθενά. Εμείς το προβάλλουμε πολύ παντού, πρέπει να αντιδράσουμε. Γίνεται μια καθαρή κερδοσκοπία στον πόνο των ανθρώπων”. Επιπλέον, τόνισε, ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης πόρων θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.

Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης επισήμανε, ότι “σε αυτές τις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι αρκετά με την αλαζονεία και την αδιαφάνεια. «Πρέπει να τιμωρηθεί η πολιτική αυτή που διαλύει τα πάντα. Δεν αρκεί αυτό. Το κρίσιμο είναι να προκύψει μια πολιτική διέξοδος στο τέλμα που βιώνουμε σήμερα. Με μια προοδευτική αντιπολίτευση απαξιωμένη, που δεν μπορεί να παίξει ανταγωνιστικό ρόλο. Η Νέα Αριστερά έρχεται να καλύψει αυτό το πολιτικό κενό. Να ξαναβρούμε το νήμα χαμένης ελπίδας και να το συνδέσουμε με πραγματικές προσδοκίες πολιτών”. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να είναι των λαών και όχι ένα γεράκι του πολέμου που προχωρά ενισχύοντας την πολεμική του βιομηχανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω