“Η ελληνική κρίση του 2010-2019 ήταν ένα εργαστήριο πάνω στο οποίο δοκιμάστηκαν πάρα πολλά υλικά που τα αξιοποιεί τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις νέες κρίσεις” δήλωσε από τη Λάρισα  όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό το βιβλίο που συνέγραψε με τίτλο «Εκδοχές πολέμου 2009-2022. Μια συζήτηση με τον Γιώργο Κουβαρά για το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης και όσα ακολούθησαν».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani παρουσία πολλών πολιτικών αρχών και φορέων της πόλης.

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συζήτησαν για το βιβλίο οι δημοσιογράφοι: Ανδρέας Γιουρμετάκης, Δημήτρης Κατσανάκης, Θανάσης Σαμαράς και η Ευαγγελία Τσικρίκα.

Σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε τα εξής: “Βρίσκομαι σήμερα στη Λάρισα προκειμένου να παρουσιάσω το βιβλίο μου με τίτλο «Εκδοχές πολέμου 2009-2022. Μια συζήτηση με τον Γιώργο Κουβαρά για το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης και όσα ακολούθησαν», αλλά περιέχει αναφορές και για την πανδημία, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για την ενεργειακή κρίση, για τον πληθωρισμό, όλη αυτή την αλληλουχία δοκιμασιών που βέβαια δεν είναι μόνο ελληνικές, έχουν αποκτήσει προφανώς παγκόσμιο χαρακτήρα.

Η ελληνική κρίση του 2010-2019 ήταν ένα εργαστήριο πάνω στο οποίο δοκιμάστηκαν πάρα πολλά υλικά που τα αξιοποιεί τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις νέες κρίσεις, αλλά το θέμα είναι αν τα αξιοποιούμε εμείς, αν διατηρούμε την μνήμη της κρίσης και της δοκιμασίας, αν έχουμε την επίγνωση που πρέπει να έχουμε, την δημοσιονομική, την εθνική, την πολιτική, την κοινωνική, και αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει νέου είδους καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι ούτε οι παλιές κρίσεις ούτε οι παλιές κανονικότητες, αλλά είναι μία διαρκής εγρήγορση που πρέπει να βρισκόμαστε για πάρα πολλούς λόγους”.

Δείτε σε βίντεο τη δήλωση του:

Δείτε ένα απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου του:

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω